Rooney: - Selg meg

Hadde møte med sjefen i dag morges. Newcastle og Manchester United er klare.

(Dagbladet.no): Både Manchester United og Newcastle er villige til å bla opp store summer for Evertons 18 år gamle spiss.

Everton har foreløpig avvist budene, men sjansene for at han blir værende i den blåtrøyede Liverpool-klubben er små, særlig etter dagens møte med manager David Moyes på treningsfeltet. Rooney leverte et skriftlig ønske om å bli solgt.

- Dette har vært en av de vanskeligste beslutningene i livet mitt. Men jeg føler at tiden er inne for å ta et steg videre i karrieren. EM var en fantastisk opplevelse for meg, det fikk meg til å innse at jeg kan spille på det høyeste nivået, sier Rooney ifølge Evertons nettside.

- Tar bare et sekund

Når han sier høyeste nivå, kan det ses som en bekreftelse på tidligere påstander om at han selv vil foretrekke Manchester United. Men Everton vil trolig fortsatt forlange en god sum penger, og Newcastle har trolig mest frigjorte midler til innkjøp, blant annet på grunn av salget av Jonathan Woodgate.

Manchester United-manager Alex Ferguson sier at han avventer forhandlinger mellom United-direktør David Gill og Everton-formann Bill Kenwright. Ferguson ble også spurt om tidsperspektivet for overgangen.

- Det tar bare et sekund å si ja, sier Ferguson ifølge Daily Mail.

Bellamy angrer

I Newcastle håper Bobby Robson også å få Rooney inn i stallen. Han brukte gårsdagen på å stramme opp Craig Bellamy, som etter onsdagens kamp mot Norwich (2-2), truet med å forlate klubben om de hentet Rooney.

Hva Robson sa til Bellamy, kjenner ikke Dagbladet.no til. Vi har imidletid registrert hvor flat waliseren legger seg på Newcastles hjemmeside i dag:

- Ja, jeg forsnakket meg nok litt onsdag kveld, men folk må forsøke å sette seg inn i min situasjon. Ikke glem at Norwich var min første klubb, og at jeg fortsatt har følelser for dem. Men alle vil slå gamleklubben. Selvsagt trodde jeg vi skulle gjøre det, så du kan tenke deg hvordan jeg følte det da vi kastet bort den tomålsledelsen, sier han.

Bellamy sier det er en underdrivelse å si at han var frustrert.

- Så får du plutselig en mikrofon og et TV-kamera slangt i trynet. Det var det som skjedde med meg, og jeg er ikke den første eller den siste som vil si noe i øyeblikkets hete i omstendigheter som dette.

Bellamy understreker at han slett ikke vil be om å bli solgt selv om Wayne Rooney skulle dukke opp på trening til uka.

Bra jobba, sir Bobby!

- FORSNAKKET MEG:</B> Craig Bellamy legger seg langflat etter en prat med sjefen.
PÅ HØYESTE NIVÅ:</B> Wayne Rooney storkoste seg for England i EM i sommer.