Wayne Rooney med Solskjær-råd

Rooney advarer Solskjær: - Ikke kjøp dyrt

Store navn kobles til Manchester United, men Wayne Rooney ber Solskjær tenke ungt og langsiktig.

- TENK LANGSIKTIG: Wayne Rooney mener Ole Gunnar Solskjær burde signerte ungt og billig i sommer. Her da Rooney spilte for Manchester United og Solskjær var manager for Cardiff I 2014. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
- TENK LANGSIKTIG: Wayne Rooney mener Ole Gunnar Solskjær burde signerte ungt og billig i sommer. Her da Rooney spilte for Manchester United og Solskjær var manager for Cardiff I 2014. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Denne uka signerte Ole Gunnar Solskjær sin første spiller som Manchester United-manager: 21 år gamle Daniel James.

Swansea-spilleren koster 18 millioner pund, ifølge Sky Sports.

Den unge waliseren er derimot ikke den eneste spilleren som kommer til å skifte beite til Old Trafford i sommer.

Ryktene florer, og langt større navn nevnes. Prisene for de store stjernene har derimot eksploderte i løpet av de siste åra. Den tidligere United-helten Wayne Rooney ber Solskjær bruke sjekkheftet med varsomhet.

- Det er vanskelig, men det første Ole må gjøre er å forsøke å bygge en tropp. Jeg tror ikke det kommer til å hjelpe troppen og spillerne som allerede er der hvis de henter én eller to spillere for hundre millioner pund, sier Rooney til BBC.

Bale-ryktene

Napoli-stjerna Kalidou Koulibaly og Ajax-vidunderbarnet Matthijs de Ligt er blitt hyppig koblet til Manchester United, for gigantiske summer

Gareth Bale, som har blitt ryktet til de røde djevlene i en årrekke, nevnes også med jevne mellomrom, spesielt etter at Zinédine Zidane gjorde comeback som hovedtrener i Real Madrid.

Spanske medier har meldt at den spanske hovedstadsklubben skal være villig til å selge Wales-stjerna for rundt 100 millioner euro. En byttehandel der Paul Pogba går motsatt vei, er også blitt nevnt.

- Du kan hente tre spillere - Ronaldo, Ramos og Messi, eller Bale, for eksempel - og det vil koste deg 300-350 millioner pund, og du får kanskje to år ut av Ronaldo, et par år ut av Ramos, men så har de mistet verdien, sier Rooney.

Saken fortsetter under videoen.

OLD TRAFFORD: Ronny Johnsen var en av flere skandinavere som var med å spille «lengendekampen» mellom Manchester United og Bayern München. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Ber Solskjær tenke langsiktig

Engelskmannen mener at Solskjær bør vike unna såkalte «signalsigneringer».

Han mener nordmannen heller bør hente unge spillere og utvikle disse.

- Han må se etter fem-seks spillere som har potensial til å bli store spillere, men du bruker ikke 100, 120 eller 130 millioner pund på disse spillerne. Du bruker 30-40 millioner pund, så prøver du å utvikle dem, noe som gir deg lang levetid. Bygg troppen rundt disse fem-seks nye spillerne, samt et par av dem som allerede er der, sier Rooney.

- Tenker utenfor boksen

Den anerkjente Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst mener signeringen av Daniel James er beviset på at Manchester United har begynt å tenke utenfor boksen.

- United foretrekker nå unge britiske talenter som en del av deres omstart innen rekruttering, og James er et alternativ på venstresiden. United trenger å tenke annerledes og James representerer en annen tankegang. Han er faktisk en ving som løper hjemover, for en gangs skyld, skriver Luckhurst.

21-åringen fikk skryt av Manchester City-trener Pep Guardiola da de møtte Swansea i FA-cupen i mars. Alexis Sánchez og Fred var også ønsket i den lyseblå delen av Manchester før United kjøpte dem.

- James fullfører hat tricket, men for en antatt pris på 15 millioner pund, er han et kostnadseffektivt og funksjonelt tillegg med lav risiko. Det er tvilsomt at han går rett inn på førstelaget, mener Luckhurst.