Rooney angrer oppførselen mot dommerne

Vil vise mer respekt.

(Dagbladet.no): Wayne Rooney beskrives som sjenert og høflig utenfor fotballbanen, men i kampsituasjon har han alltid vært stikk motsatt.

Opp gjennom årene har alltid like engasjerte Rooney overøst dommerne med F-ordet - i en kamp mot Arsenal i 2005 fikk Graham Poll høre det over 20 ganger.

Nå er United-spissen fylt 22 år, og han hevder utskjellingen av dommerne er et tilbakelagt kapittel.

- Når jeg kikker tilbake og ser meg selv skrike til dommere og noen spillere, tenker jeg at det er bedre å vise dem litt mer respekt. Det var bare en måte å få ut frustrasjonen min på, men nå er det ikke lenger et problem, sier Rooney til Daily Express.

Gode manerer

Kanskje har Rooney blitt mildere i språkbruken, men tenningsnivået og temperamentet er det fortsatt ikke noe å si på. Forskjellen er at han er blitt bedre på å kontrollere det.

- Folk må huske at jeg bare var 16 år da jeg begynte å spille førstelagsfotball. Enhver 16-åring som spiller Premier League vil flomme over av følelser, du vil alltid ha litt kort lunte. Men jeg synes det har blitt bedre hvert eneste år, sier han.

Hunter Davies, som har ført pennen i Rooneys selvbiografi, sier til Daily Telegraph at han ble svært overrasket over Rooneys gode manerer.

HAR SLUTTET Å SKRIKE TIL DOMMERNE?: Wayne Rooney spiller med et herlig engasjement på banen, som tidvis kan gå ut over dommerne. Nå hevder imidlertid United-spissen at han har skjerpet språkbruken. Foto: AFP
HAR SLUTTET Å SKRIKE TIL DOMMERNE?: Wayne Rooney spiller med et herlig engasjement på banen, som tidvis kan gå ut over dommerne. Nå hevder imidlertid United-spissen at han har skjerpet språkbruken. Foto: AFP Vis mer

Og han tror han vet svaret på hvorfor United-spissen aldri banner utenfor banen.

- Gazza bannet hele tiden, men Rooney gjorde det ikke en eneste gang. Tony Blair banner konstant når TV-kameraene er slått av. Men det ville aldri Rooney gjort. Og du vet hvorfor? Moren hans ville fiket til ham, sier Davies.

Scorer enkle mål

Banning eller ikke, Rooney scorer som aldri før for Manchester United og England. Han har nettet i de sju siste kampene, og har bedre statistikk enn på samme tid i fjor, til tross for at han mistet seks kamper med et metatarsalbrudd i foten.

Han og Carlos Tevez har motbevist alle skeptikerne som hevdet de ikke kunne spille sammen - og Rooney klager ikke over at måtte gi avkall på favorittrollen sin til fordel for argentineren.

- Vi vet hvordan Carlos spiller - like bak motstanderens midtbane. Det er der jeg også liker å spille, men når Carlos spiller må jeg ligge høyere på banen, forklarer han.

- Men det er ikke noe problem. Jeg trives godt i begge roller, og føler at jeg kan tilpasse meg uansett hvem jeg spiller med. Så lenge du scorer spiller det liten rolle hvor du spiller.

Han er også glad for at han nå også scorer såkalte «tap-ins» - enkle mål.

Rooney angrer oppførselen mot dommerne

- Jeg har begynt å score enkle mål, som jeg egentlig aldri har gjort tidligere. Vi spiller strålende, rask angrepsfotball, og det er den type fotball jeg ønsker å spille, sier Rooney.

<B>JEG VET HVOR DU BOR:</B> Rooney og Mark Halsey.
GODT DØMT, DOMMER!:</B> Rooney roper til dommeren i årets Community Shield.
<B>DU HAR NOE PÅ SKJORTA DI:</B> Rooney og Rob Styles.
MORE HAIR THAN BRAIN:</B> Rooney og Tom Henning Øvrebø.
HVA MENER DU MED AT JEG LIGNER PÅ SHREK?</B> Rooney og Mark Clattenburg.
<B>TIDENES SCORINGSFORM:</B> Wayne Rooney feirer scoring mot Middlesbrough i helga. I bakgrunnen skimtes banneret til Ole Gunnar Solskjær.