England's Ross Barkley (L) celebrates after scoring a goal with team mates Wayne Rooney (C) and Alex Oxlade-Chamberlain during their Euro 2016 qualifying soccer match against San Marino at the Olympic stadium in Serravalle, San Marino September 5, 2015. REUTERS/Alberto Lingria
England's Ross Barkley (L) celebrates after scoring a goal with team mates Wayne Rooney (C) and Alex Oxlade-Chamberlain during their Euro 2016 qualifying soccer match against San Marino at the Olympic stadium in Serravalle, San Marino September 5, 2015. REUTERS/Alberto LingriaVis mer

Rooney angrer på Las Vegas-tur, nå advarer han lagkameratene

Lært av «tabbe» før EM i 2012.

England har vunnet samtlige sju kamper i sin EM-kvalifiseringsgruppe. Dermed kan de allerede begynne å forberede seg til mesterskapet i Frankrike neste sommer.

Rooney, som tangerte Bobby Charltons scoringsrekord med sitt straffemål mot San Marino lørdag, råder sine yngre lagkamerater om å ta forberedelsene på alvor. Viktigheten av det har han fått føle på kroppen.

Foran mesterskapet i 2012 valgte han og familien å reise til Las Vegas.

- Jeg kommer til å gjøre det på riktig måte denne gangen. Som et lag må vi stå sammen for å oppnå suksess. Det er noe jeg har lært. På den tiden tenkte jeg at det ikke var noe problem å dra til Vegas, men nå vet jeg at jeg burde latt være, sier Rooney ifølge The Telegraph.

- Det er mange flytimer og jetlag. Jeg var der med familien, men det tar tid å få en så lang flytur ut av kroppen, fortsetter han.

Spissen føler seg trygg på at manageren og støtteapparatet vil ta alle forholdsregler for at troppen skal være frisk og opplagt til mesterskapet. Selv kommer han til å dele sine erfaringer med de yngre spillerne.

- Ja, vi har allerede diskutert det. Jeg tror ikke pausen etter sesongen er lang, så guttene vil nok ikke ha muligheten til å dra så langt, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram