Rooney avgjorde da Dæhli måtte ut på båre

Krise før EM-kvaliken.

England - Norge 1-0 (0-0)

LONDON (Dagbladet): England på Wembley er ikke hverdagskost for norske fotballspillere.

Men onsdag kveld fikk Per-Mathias Høgmo og hans landslag prøve seg i Londons storstue

Norge åpnet defensivt og lot England herje i 1. omgang. De siste 45 minuttene åpnet bedre, men 22 minutter før slutt kom avgjørelsen.

Omar Elabdellaoui felte Raheem Sterling. Straffesparket var soleklart. Wayne Rooney gjorde ingen feil, og dermed vant England 1-0. For Norge var det en dårlig generalprøve før EM-kvaliken starter mot Italia tirsdag.

På toppen av det hele måtte Mats Møller Dæhli ut på båre. Det var et uhyggelig syn for Høgmo, seks dager før det braker løs. Norges Fotballforbund melder at det dreier seg om en kneskade, men at det kan gå seg til.

Glissent På forhånd var fokuset at dette ikke var en kamp som fanget de store masser. Wembley var langt under halvfull.

Englands trener Roy Hodgson understreket likevel betydningen av kampen. Laget røk ut av VM i gruppespillet. Kampen mot Norge skulle være starten på en ny æra - nå med Wayne Rooney som kaptein.

Sist lagene møttes var i 2012. Da vant England 1-0 på Ullevaal. Onsdagens kamp var et slags returoppgjør, i en avtale som ble gjort i perioden til tidligere trener Fabio Capello.

Prøveperiode For Norge handlet det om at prøveperioden under trener Per-Mathias Høgmo er over. Tirsdag starter en ny EM-kvalifisering, mot Italia, og Norge har som uttalt mål å komme til Frankrike i 2016.

Vi har ikke vært i et EM siden 2000.

1. omgang bar ikke bud om at laget har tenkt seg til et mesterskap denne gangen heller. Laget la seg defensivt, og lot England dominere på eget gress.

Norge hadde omtrent null å stille opp med offensivt. Første avslutning på mål kom ikke før etter 21 minutter. Men skuddet fra Tarik Elyounoussi var ikke veldig vanskelig å redde for Joe Hart.

Målsjanser England fikk trille ball. I 1. omgang noterte vi to målsjanser til hjemmelaget. Den første etter 15 minutter da Daniel Sturridge avsluttet fra god posisjon.

Samme mann var på farten ti minutter seinere, men lobbet over mål - i det som ikke var et altfor imponerende forsvarsspill.

De første 45 minuttene munnet ut i 0-0. Spesielt må keeper Joa Hart ha følt at det var en rolig dag på «kontoret».  Så lite var det å gjøre at han nesten kunne stått mellom stengene i dressen han ankom Wembley med.

Bytter På forhånd varslet trener Per-Mathias Høgmo at han ville benytte seg av alle byttene.

2. omgang startet klart bedre. Etter fem minutter fikk Norge sin første målsjanse. Joshua King gikk i krigen på corner, fikk headet ballen, men keeper Hart grep inn med en reddende hånd.

Samme mann var frampå tre minutter seinere. Gary Cahill klønet, King kom alene mot keeper - men skuddet gikk rett på Hart.

Like i etterkant måtte Mats Møller Dæhli ut på båre. Han ble erstattet av Anders Konradsen.

Noen minutter seinere kom kampens første og eneste mål. Omar Elabdellaoui felte Raheem Sterling. Straffesparket var klart. Wayne Rooney gjorde ingen feil, og England tok ledelsen.

40.000 tilskuere på Wembley våknet til liv. 

1-0 holdt seg kampen ut. Og den elendige statistikken til Høgmo fortsetter. Framgang etter elleve kamper? Døm selv.