Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney beklager banne-orgie

Risikerer mer straff enn å vaske munnen med såpe.

FARGERIKT SPRÅK: Wayne Rooney har nettopp satt inn straffen til 3-2, og er på vei bort til United-fansen for å feire. Der var mikrofonene skrudd på, noe som kan gi Rooney litt mer trøbbel enn nødvendig.Foto: SCANPIX/EPA/GEOFF CADDICK
FARGERIKT SPRÅK: Wayne Rooney har nettopp satt inn straffen til 3-2, og er på vei bort til United-fansen for å feire. Der var mikrofonene skrudd på, noe som kan gi Rooney litt mer trøbbel enn nødvendig.Foto: SCANPIX/EPA/GEOFF CADDICK Vis mer

Følg Premier League i Dagbladets fotballstudio fra kl. 14.30!

(Dagbladet): I noen hjem er det vanlig med såkalte banneglass, der man er pent nødt til å putte en tier i glasset dersom man ikke klarer å holde de stygge ordene inne når det smeller.

Wayne Rooney kan nå risikere å møte voksenversjonen av det oppdragelsesverktøyet, etter at tv-kameraer fanget opp spissens følelsesutbrudd da han fullførte hattricket og snuoperasjonen mot West Ham i går.

Rooney hadde nettopp satt inn straffesparket som ga Manchester United 3-2, da han rett mot nærmeste fotograf fyrte løs med en bannetirade som inneholdt både det ene og det andre - men i hvert fall minst ett «Fucking what?».

Forståelig nok under de omstendighetene, tenker kanskje du, men det engelske fotballforbundet har regler mot den slags.

Hadde Rooney brukt liknende språk i en situasjon som hadde ført til en reaksjon fra dommeren, for eksempel utvisning, kunne han risikert tre kampers utestengelse.

Det er høyst usannsynlig denne gangen, men FA bekrefter ifølge Mirror at de vil granske episoden når de får kamprapporten fra dommer Lee Mason.

- En avgjørelse vil bli tatt i morgen (mandag), sier direktør Sir Trevor Brooking til BBC Radio 5 Live.

- Det hele kom overraskende, etter et hattrick så reagerer han på den måten. Dette er noe vi må se nærmere på, sier Brooking.

Ber om unnskyldning
Rooney (og Manchester Uniteds klubbapparat) var heller ikke tryggere på at dette er en bagatell enn at han publiserte en offisiell unnskyldning på Uniteds hjemmesider etter kampen i går.

- Jeg vil gjerne beklage enhver skade noen kan ha tatt av målfeiringen min, spesielt overfor foreldre eller barn som så på. Mange følelser var i sving, og i ettertid ser jeg at min spontane reaksjon var upassende. Det var ikke rettet mot noen spesielle, sa hattrick-helten.

Det er forøvrig ikke første gang Wayne Rooney bruker tv-kameraer til å lufte litt følelser, også under VM i Sør-Afrika fikk linsene smake noen av Merseysides friskeste gloser, da under litt andre omstendigheter.

United vil nå avvente FAs reaksjon, men noe annet enn en advarsel eller bot vil være overraskende. Samtidig er det vel lov å spørre seg om hvorfor man plasserer sensitive mikrofoner langs sidelinjene, dersom man er livredde for spontane utbrudd fra spillerne.

Enhver reaksjon vil nok uansett provosere Alex Ferguson, som i går langt på vei latterliggjorde Premier Leagues planer om å stramme til den såkalte respekt-kampanjen i ligaen.

Psykologisk spill med Green
Grunnen til at Rooney var borte ved kameraene for å feire i det hele tatt, var altså at han nettopp hadde lurt Robert Green for tredje gang, og langt på vei på egen hånd sørget for at Manchester United tok tre poeng.

Spissen avslører at han hadde god kontroll på hvordan han skulle få straffesparket forbi Green, etter å ha trent med målvakten på landslagssamling hele uka.

- Jeg trente på straffer sammen med Greeny hele uka, så det var like greit, sier han, ifølge AFP.

- Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, så jeg bare gjorde som jeg hadde gjort hele uka. Greeny trodde kanskje jeg skulle forandre på det, sier Rooney, som så West Ham-målvakten velge feil side.

Lørdagskvelden endte etter hvert enda bedre for Alex Ferguson og co, da både Chelsea og Arsenal avga poeng i sine respektive kamper.

United leder dermed serien med syv poeng, om enn med en kamp mer spilt enn Arsenal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media