Rooney ble frisk på bare tre dager

Skulle vært ute i tre uker.

UT MED SKADE MOT BOLTON: Wayne Rooney ble ikke med United til Valencia tirsdag, og dagen før fortalte Alex Ferguson at spissen måtte ha et avbrekke på flere uker. Foto: AFP/PAUL ELLIS
UT MED SKADE MOT BOLTON: Wayne Rooney ble ikke med United til Valencia tirsdag, og dagen før fortalte Alex Ferguson at spissen måtte ha et avbrekke på flere uker. Foto: AFP/PAUL ELLISVis mer

|||(Dagbladet): Wayne Rooney har en unik evne til å komme seg raskt etter skader.

Eller så er United-manager sir Alex Ferguson igjen høyst upålitelig i vurderingen av egne stjerners skader.

I dag forteller Ferguson at United-spissen allerede i går var tilbake på United-trening. Det bare tre dager etter at skotten fortalte at England-angriperens ankel krever opptil tre ukers hvile.

- Wayne trente i går, og han vil spille i morgen. Men jeg må ta hensyn til at denne skaden har plaget ham en stund, mens han fortsatte å spille. Jeg må være bombesikker på at jeg gjør rett her, fordi Wayne ikke har fått vist seg fram på den beste måten, sier Ferguson.

Derfor vil ikke Ferguson bruke Rooney mot Sunderland i morgen. Men han kan bli med England mot Montenegro i landskampen 12. oktober.

SLO OPP SKADEN: Wayne Rooney ble byttet ut da han overraskende startet mot Bayern München i april. Foto: EPA/MAGI HAROUN
SLO OPP SKADEN: Wayne Rooney ble byttet ut da han overraskende startet mot Bayern München i april. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

- Jeg tror han er helt fin om en uke, men da spiller selvsagt ikke vi. Det er opp til Fabio Capello om han vil bruke ham, sier Ferguson.

Intervjuet med 68-åringen ble gjort av MUTV - Uniteds egen TV-kanal. Bare de og lokaradiostasjonen Key 103 fikk lov til å snakke med Ferguson i dag.

Resten av pressekorpset skal boikottes i en måned framover, fordi Ferguson fortsatt er sinna på de som skrev at han stemplet Fernando Torres som en juksemaker etter møtet med Liverpool.

Selv har Ferguson tidligere vært sparsom med sannheten om Rooneys helse. Før møtet med Bayern München i vår dukket Rooney opp plutselig opp fra start etter at sjefen hadde varslet et langt skadeavbrekk.