IRRITERT: Wayne Rooney slår tilbake mot tidligere England-manager Sam Alalrdyce. Foto: Reuters / Carl Recine
Livepic
/ NTB Scanpix
IRRITERT: Wayne Rooney slår tilbake mot tidligere England-manager Sam Alalrdyce. Foto: Reuters / Carl Recine Livepic / NTB ScanpixVis mer

Rooney ble slaktet. Nå slår han tilbake mot Allardyce: - Det kunne ikke vært lenger fra sannheten

Rooney høstet kritikk etter kamp mot Slovakia.

(Dagbladet): Tidligere England-manager Sam Allardyce fikk bare én kamp i sjefsstolen for Three Lions. Det endte med 1-0-seier over Slovakia i VM-kvalifiseringen.

I den aktuelle kampen ble en svak Wayne Rooney kritisert fra flere hold. United-spilleren varierte mellom å spille i en treer på midten og seinere enda dypere i banen mot Slovakia.

Etter kampen uttalte Sam Allardyce til pressen at Rooney «spiller hvor han vil». En uttalelse som fikk det til å virke som Rooney bestemte. Det vakte reaksjoner.

På flyet hjem innså Allardyce at han hadde tabbet seg ut.

- Sam sa at jeg spilte hvor jeg ville, men det kunne ikke vært lenger fra sannheten, jeg spiller der jeg blir fortalt, sier Rooney ifølge Sky Sports.

- Jeg fikk fra flere hold skikkelig kritikk for spillet mitt, som jeg faktisk følte ikke var så ille, sier han.

- Måtte lide

Wayne Rooney har slitt med å komme i form etter at José Mourinho tok over Manchester United i sommer. Han har blant annet sittet på benken de tre siste kampene.

Rooney innrømmer at Allardyce-saken har plaget ham.

- Jeg tar ikke ut meg selv, det har jeg aldri gjort. Jeg kom ikke inn på laget og sa: «Jeg vil spille her eller der». Jeg spilte der jeg ble fortalt. Det var en stor misforståelse og jeg ble slaktet for det. Jeg måtte lide for det, sier Rooney.

30-åringen innrømmer at det var riktig av Mourinho å vrake ham, men han gjør det samtidig klart at han fortsatt har mye å tilføre både England og Manchester United.

Sparket

Sam Allardyce fikk som kjent sparken etter at han ble lurt av The Telegraph til å tro at han satt i en møte med rike menn fra Øst-Asia. To av avisas journalister filmet manageren med skjult kamera mens han blant annet fortalte at han kunne gi råd om hvordan man omgår landets overgangsregler.

I en uttalelse innrømmet Allardyce at han har begått store feil.

- Det var et stolt øyeblikk for meg å bli ansatt i juli, og jeg er dypt skuffet over dette utfallet. Jeg møtte Greg Clarke og Martin Glenn i ettermiddag, og beklaget meg på det sterkeste for mine handlinger. Selv om det ble gjort tydelig under samtalene som ble tatt opp at alle de foreslåtte handlingene måtte ha FAs godkjennelse, forstår jeg at jeg har sagt ting som ikke ser bra ut, sa Allardyce.

Gareth Southgate har tatt over som midlertidig trener for England.