Rooney blir skolegutt

Vil ta matte- og engelskeksamen til sommeren.

(Dagbladet.no): I alderen 14-16 år tar engelske skoleelever såkalte GCSE-eksamener (General Certificate of Secondary Education).

Wayne Rooney ble hentet til Everton før han fylte 11 år, og prioriterte ned skolegangen. Nå har han imidlertid hyret inn en privatlærer for å ta GCSE-prøvene i engelsk og matte, skriver Daily Mail.

Det er mulig det korte skadeavbrekket gir 22-åringen litt ekstra tid til å gjøre lekser.

Ellers Manchester United-spissen flere muligheter for å fylle hodet med annet enn fotball. Han fikk en gitar verdt 28 000 av kjæresten Coleen nylig. Hun ville overraske ham litt ved å få gitaren signert av Oasis-stjernen Noel Gallagher.

Overraskelsen ble imidlertid større enn planlagt. Gallagher-brødrene er kjent som svorne Manchester City-fans. Da gitaren kom i retur var den signert - men først var den malt i City-lyseblått.

Daily Mail forteller at manager Alex Ferguson tidlig i Rooneys United-karriere rådet spissen til å lære seg å spille et instrument for å tøyle temperamentet.

Selv skal skotten ha hamret løs på tangentene i sine dager som ung spiller. Han tok pianotimer for å roe seg ned.

Det svenske stortalentet Daniel Ålund (15) fortalte nylig Expressen om Fergusons musikalitet etter å ha vært på besøk i klubben:

KLASSEKAMERATER? Nei, Rooney har engasjert en privatlærer. Disse gutta er finalister i en fotballkonkurranse. Foto: Reuters/Scanpix
KLASSEKAMERATER? Nei, Rooney har engasjert en privatlærer. Disse gutta er finalister i en fotballkonkurranse. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

– Jeg satt i matsalen som var helt stappfull. Alle satt og spiste, a-laget, 18-årslaget og 15-årslaget. Så kommer Ferguson, stiller seg i midten og begynner å synge opera i to minutter. Han virker som en herlig fyr som byr på seg selv. Han kommer nok til å dø på Old Trafford, fortalte Ålund.

Rooney blir skolegutt
SKOLEFLINK: Wayne Rooneys kjæreste Coleen skal ha vært en flittig skoleelev. Nå kommer Wayne etter.