EN GLAD GUTT: Wayne Rooney smilte bredt under gårsdagens siste trening før kveldens kvartfinalemøte med Bayern München. Foto: Christof Stache, AP/Scanpix
EN GLAD GUTT: Wayne Rooney smilte bredt under gårsdagens siste trening før kveldens kvartfinalemøte med Bayern München. Foto: Christof Stache, AP/ScanpixVis mer

Rooney bokser for å holde temperamentet i sjakk

- Fin måte å bli kvitt litt sinne på.

|||
(Dagbladet): Wayne Rooneys fortid som bokser er ikke helt ukjent.

I den nyeste utgaven av Uefas Champions-magasin forteller Manchester United-spissen at han fortsatt liker å denge løs på boksesekken når han føler for å lette litt på trykket.

- Jeg kan fortsatt bokse litt etter trening, men går selvsagt ikke kamper. Jeg liker det. Det er en fin måte å bli kvitt litt sinne på, sier Premier Leagues toppscorer ifølge Sky Sports.

I unge år trente Rooney fotball og boksing parallelt. Så ble han tvunget til å ta et valg.

- Jeg trente hver kveld i en av idrettene, og da jeg var rundt 15 år sa Everton at jeg måtte slutte å bokse om jeg ville fortsette å spille fotball. Jeg hadde en god sjanse til å komme på førstelaget, så jeg sluttet, sier Rooney.

- En familiegreie
Han debuterte i Premier League som 16-åring, og har neppe angret på valget. Men boksingen er fortsatt viktig for ham.

- Jeg elsker fortsatt å se på boksing. Det er en stor greie i familien min, sier Rooney.

IKKE LIKE GLAD: Heldigvis er ikke Rooneys mindre blide side et så vanlig syn lenger. Her klapper han ironisk til den danske dommeren Kim Milton Nielsen i en kamp mot Villareal i 2005. Foto: Tomohiko Suzui, AP/Scanpix
IKKE LIKE GLAD: Heldigvis er ikke Rooneys mindre blide side et så vanlig syn lenger. Her klapper han ironisk til den danske dommeren Kim Milton Nielsen i en kamp mot Villareal i 2005. Foto: Tomohiko Suzui, AP/Scanpix Vis mer

For temmelig nøyaktig seks år siden fortalte avisa The Sun at Rooneys pappa, Wayne senior, hadde utfordret Wayne juniors blivende svigerfar Anthony McCloughlin til boksekamp.

Bakgrunnen skulle være at han ville rense lufta før Wayne junior og Coleen McLoughlin giftet seg. Da familiene feiret Coleens 18-årsdag endte det nemlig med slåssing og generelt dårlig stemning.

Hvorvidt The Suns opplysninger stemte, og om det i det hele tatt ble noe av pappa-fighten, er noe uklart.

Om det er boksingen eller alderen som har hjulpet Rooney mest med å få bedre kontroll på temperamentet sitt er heller ikke sikkert. Men det er ganske sikkert at det ikke er ørebiteren Mike Tyson, selv om han tilbød sin hjelp for noen år siden.

- Han er for godI kveld spiller Rooney og United kvartfinale i Champions League mot Bayern München.

GUTTEDRØM? Wayne Rooney fikk låne mesterbeltet til Ricky Hatton etter at briten knocket ut Jose Luis Castillo i Las Vegas i 2007. Foto: Jae C. Hong, AP/Scanpix
GUTTEDRØM? Wayne Rooney fikk låne mesterbeltet til Ricky Hatton etter at briten knocket ut Jose Luis Castillo i Las Vegas i 2007. Foto: Jae C. Hong, AP/Scanpix Vis mer

Bayern-kaptein Mark van Bommel sier de må tenke alternativt for å stoppe en mann som Rooney.

- Normalt mannsmarkerer vi spillere som Rooney, men jeg tror ikke vi kan gjøre det med ham, fordi han er for god. Vi må forsvare oss i sone, slik at mer enn en spiller kan ta seg av ham, sier van Bommel.

Både klubbens direktør Karl-Heinz Rummenigge og president Franz Beckenbauer - to av de største profilene tysk fotball har fostret - har uttrykt frykt for møtet med Rooney.

Lagets trener Louis van Gaal kaller Rooney en super-fotballspiller, men redd - nei, det er han ikke.

- Jeg er ikke redd for noen. Jeg er aldri redd og har aldri vært det. Spillerne mine er heller ikke redde for noen, sier han ifølge The Times.

Tror Sir Alex er reddImidlertid ser ikke nederlenderen for seg at hans skotske motstander er like fryktløs som ham selv.

- Vi respekterer Rooneys kvaliteter, men som et lag kan vi hanskes med ham. Vi har også kvaliteter. Jeg tror Sir Alex og spillerne hans kanskje er litt redde for spillerne mine, sier Louis van Gaal.

Ferguson framsto ikke som vettskremt under gårsdagens pressekonferanse, men uttrykte stor respekt for kveldens motstander.

- Jeg er full av beundring for Bayern - vi spiller mot fotballhistorie. Lag med en viss historie spiller med stolthet, og vi må takle det. De har mange gode spillere, og en dyktig trener, sier United-sjefen ifølge Daily Telegraph.