Rooney doblet måltotalen i løpet av en omgang

- Mål hjelper alltid spisser, sier Alex Ferguson.

EFFEKTIV IGJEN: Wayne Rooney distanserte Richard Dunne etter 50 sekunder, og dunket inn sitt første mål.Foto: SCANPIX/EPA/ROGER PARKER
EFFEKTIV IGJEN: Wayne Rooney distanserte Richard Dunne etter 50 sekunder, og dunket inn sitt første mål.Foto: SCANPIX/EPA/ROGER PARKERVis mer

(Dagbladet): Manchester United - Aston Villa 3-1.

Wayne Rooneys manglende scoringsform i åpent spill har vært et stort samtaleemne i Premier League denne sesongen, men i første omgang mot Aston Villa kveld viste han glimt av den Rooney Manchester United har betalt store penger for å beholde.

Spissen scoret med klasseavslutninger både i omgangens første og siste minutt, og la med det grunnlaget for at  United gikk sin 29. kamp uten tap.

Det er tangering av klubbrekorden fra 1998/1999.

- Mål hjelper alltid spisser, men Rooney har en enorm appetitt til å jobbe og kjempe, det vet vi, sier Alex Ferguson etter kampen.

- Det var en kamp med god timing for scoringene våre: Tidlig i omgangen, like før pause og rett etter reduseringen. Det som skjer mot slutten av en sesong er at det er viktig å vinne en kamp av gangen. Nå er det viktig å holde dette oppe, så forhåpentligvis klarer vi å være der vi ønsker helt til slutt, sier skotten.

Ledet før minuttet spilt
50 sekunder sto det på kampklokka da Rooney viste det første glimtet av gammel scoringsform.

Edwin van der Sars presise oppspill ble lagt flott til rette, og med strak vrist dunket spissen ballen over Brad Friedel.

- Fantastisk blikk av Edwin, og strålende avslutning av Rooney, sier Alex Ferguson.

Manchester United hadde god kontroll på motstanderen etter dette, og på overtid av første omgang var Rooney der igjen.

Nani topper lista over målgivende pasninger i Premier League så langt, og nå skulle han få sin tolvte.

Vakkert forarbeid endte i en nydelig pasning bak Villa-forsvaret, der klarte ikke James Collins å plukke opp Wayne Rooney, og spissen satte enkelt sitt fjerde ligamål for sesongen i nettet.

Vidic roet eventuelle nerver
Det skulle man tro var nok for United til å ri en grei seier i land, men de røde fikk seg en liten støkk etter hvilen.

Hårreisende forsvarsspill lot Darren Bent spasere inn sitt andre mål på to kamper for Aston Villa, men hjemmelaget fjernet all tvil ikke mange minutter etter.

Nemanja Vidic har for vane å score med hodet når han først gjør det, men da Wayne Rooney la ballen tilbake til ham på tolv meter, viste serberen at han kan avslutte med vristen også.

3-1 suste inn bak Brad Friedel med stor kraft.

United vant igjen, og fortsetter å holde avstanden ned til konkurrentene i Premier League.

- Poengene er veldig viktige, spesielt ettersom Arsenal og Chelsea også vant, sier Wayne Rooney etter kampen.

- Jeg ønsker alltid å score, men det viktigste er at vi vinner. Jeg har ikke scoret så mange denne sesongen, så forhåpentligvis blir de jeg setter, viktige, sier tomålsmannen.