Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rooney dytta

Wayne Rooney viste verdensklasse. Men igjen var det dommeren som ble diskutert etter kampen.

Newcastle- Manchester United 1- 3

NEWCASTLE (Dagbladet): Mot Arsenal vant de på et tvilsomt straffespark. Mot Manchester City ble de sjøl snytt for minst ett. Og i går avgjorde nok en straffesituasjon en kamp der Manchester United var involvert.

På stillingen 1-1 - med kvarteret igjen å spille - slo gjestene i bakrom. Newcastle-back Andy O'Brien så ut til å ha kontroll. Men bakfra kom Rooney, ga ham et knuff i ryggen - vant ballen - og la inn i feltet, der Paul Scholes ble revet overende av keeper Shay Given.

Ingenting å si på straffesparket, men var det frispark til hjemmelaget først? - Ja, mener Ronny Johnsen.

- Jeg løper noen meter unna, og mener det er frispark, sier Johnsen til Dagbladet. - O'Brien har kontroll, men blir dytta, og så blir det en situasjon det blir straffe av, og det avgjør kampen, sier nordmannen.

- Fryktet Fergie

Lagkaptein Alan Shearer er enda krassere i kritikken. - Jeg kan se dytten fra 50 meter, mens dommeren ikke ser den sjøl om han står ti meter unna, sier Shearer til Sky Sports.

- Kanskje følte han presset etter uttalelsene til Alex Ferguson om at laget hans aldri ville få straffe etter det som skjedde mot Arsenal. Jeg er helt sikker på at VI ikke hadde fått det straffesparket på Old Trafford, sier han.

Men dommer Mike Dean var aldri i tvil. Og Ruud van Nistelrooy kunne iskaldt sette inn sitt tredje ligamål for sesongen - samtlige har kommet på straffespark.

- Boooooney!

Det var likevel Wayne Rooney som var kampens store spiller. Allerede etter sju minutter sto han for kampens suverene prestasjon.

19-åringen lot et innlegg fra Darren Fletcher dale i bue over seg, før han på hel volley vristsparket ballen i lengste hjørnet. Teknisk meget avansert - men utført med den aller største selvfølgelighet.

På overtid bredsidet han inn 3-1 etter at Titus Bramble hadde reddet på streken. Og som takk for innsatsen ble han pepet inn i spillerbussen av hjemmefansen etter kampen.

Fotballhjerne

-  Det var en utrolig forestilling fra Wayne. Han jobbet knallhardt og tok godt vare på sjansen på den første scoringen, sier sir Alex Ferguson.

Rooney var hengende spiss litt bak og til venstre for Ruud van Nistelrooy. En plan som ifølge Ferguson fungerte perfekt.

-  Jeg ville at han skulle spille på venstresiden og samarbeide med Ruud og Paul Scholes. De har alle tre glimrende fotballhjerner.

Det var Rooneys beste kamp for rødtrøyene siden hattrick-debuten mot Fenerbache i slutten av september.

-  Folk må ikke glemme at Wayne var ute i 96 dager etter EM, og det vil ta ta sin tid før han er tilbake på sitt beste nivå. Men han nærmer seg, i dag var han fantastisk.

- Bittert

Men Newcastle hadde sjanser nok til å ha tatt minst ett poeng. Shearer misset alene med keeper før pause. Mens Patrick Kluivert skjøt utenfor åpent mål. Og heller ikke klarte å stokke beina da han fikk muligheten innenfor femmeteren.

På overtid kjempet Ronny Johnsen ballen i nettet, men scoringen ble annullert fordi Shearer var for hardhendt med Brown.

Dermed ble det med Newcastle-veteranens ene scoring etter at han snappet ballen fra Wes Brown, og deretter løp forbi en snublende Gabriel Heinze, før han plasserte ballen til side for keeper.

- Resultatet er bittert, og gir ikke noe riktig bilde av kampen. Spesielt i første omgang skapte vi mange sjanser, sier Johnsen til Dagbladet.

VERDENSKLASSE: Wayne Rooney med ufine håndbevegelser mot Newcastle-fansen etter at han med den største selvfølgelighet hadde scoret et mål i verdensklasse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media