- Rooney er ikke mitt problem

City-sjefen avviser kontakt.

VIKTIG SPILLER: City-manager Roberto Mancini har allerede en tidligere United-spiss i Carlos Tevez. Italieneren tror ikke noe på at Wayne Rooney følger etter. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER
VIKTIG SPILLER: City-manager Roberto Mancini har allerede en tidligere United-spiss i Carlos Tevez. Italieneren tror ikke noe på at Wayne Rooney følger etter. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKERVis mer

|||• Fotballstudio kl. 20.45: United mot Bursaspor i Champions League uten Rooney

(Dagbladet): Wayne Rooney er ikke påtenkt en plass i Manchester City-stallen fra og med januar - som enkelte mistenker.

Det fortalte Citys manager Roberto Mancini under en pressekonferanse i dag, en seanse som egentlig skulle handle om Europa League-møtet med Lech Poznan i morgen.

Mancini ble pepret med spørsmål om Rooney, fordi 24-åringen har fortalt Alex Ferguson og Manchester United at han vil til en ny klubb.

- Rooney er en flott spiller, men jeg tror han blir i United. Han er en god spiller, en viktig spiller for United, sier Mancini.

Rooney-problem En reporter gikk rett på og spurte om City har kontaktet England-spissen.

- Nei. Aldri, svarte City-manageren.

Mancini sier det ikke er riktig av ham å si noe om Rooney og hans problemer hos Alex Ferguson.

- Jeg har respekt for ham, for Ferguson, for United. Jeg vil bare snakke om mine egne spillere. Rooney er ikke mitt problem, jeg er City-manager. Jeg har mange problemer med egne spillere. Det er viktig for meg å fokusere på morgendagens kamp.

Rooney, Tevez og Balotelli Lokalavisa Manchester Evening News forteller i dag at City akter å by 60 millioner pund for Rooney. Og Mancini bekrefter at han ser på Rooney som en spiller av ypperste klasse, akkurat som to av hans egne blåtrøyer.

- Han er en sterk spiller som (Fernando) Torres, som (Lionel) Messi, som Carlos Tevez, som (Mario) Balotelli. Det er min mening.

Ved siden av City er Real Madrid favoritt til å ta Rooney bort fra United. Akkurat som Mancini ønsker ikke Real-sjef José Mourinho å snakke for mye om England-spissen.

Men Mourinho fikk bekreftet at Real nok drar fram kredittkortet - dersom det byr seg en anledning til å få kjøpt Rooney.

- Jeg tror han blir. Men hvis Manchester United til slutt bestemmer seg for at han skal dra, så må de ringe meg, sier Real-sjef Jose Mourinho.

BLIR LIKEVEL? Rooneys avskjed til United tas ikke på alvor av alle i Manchester. Her under gårsdagens United-trening. Foto: REUTERS/Phil Noble
BLIR LIKEVEL? Rooneys avskjed til United tas ikke på alvor av alle i Manchester. Her under gårsdagens United-trening. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer