Rooney er ikke overrasket over måltørken til Owen

Uenig med kritikerne.

SCORET I DEBUTEN: Michael Owen trengte ikke mange minuttene i Manchester United-drakt før han scoret sitt første mål for klubben, i helgas treningskamp i Malaysia. Foto: AFP
SCORET I DEBUTEN: Michael Owen trengte ikke mange minuttene i Manchester United-drakt før han scoret sitt første mål for klubben, i helgas treningskamp i Malaysia. Foto: AFPVis mer

(Dagbladet.no) Manchester United fikk godt over 800 millioner kroner for Cristiano Ronaldo.

Michael Owen er en av dem som er hentet inn for å fylle hullet, og den tidligere Liverpool-spissen kom gratis til Old Trafford. Wayne Rooney tror det kan vise seg å bli en svært smart handel.

- Jeg hadde ingen anelse om at vi skulle hente ham, men vi er veldig fornøyd med at han er her, sier Rooney ifølge The Independent.

Forsvarer måltørken
Owen kom til United med en CV som viser spill for Liverpool, Real Madrid og Newcastle. Han kan også vise til god scoringsstatistikk, men han avsluttet Newcastle-karrieren like svart som sesongen endte for Magpies.

I 2009-delen av forrige sesong scoret han bare ett mål for Newcastle. Siden 10. januar gikk han målløs av banen i 12 kamper, men sir Alex Ferguson lot seg ikke skremme av dette.

Wayne Rooney mener også at denne statistikken ikke betyr så mye.

- Han er en stor målscorer og en god avslutter. Han har fått en del kritikk, men for å være ærlig så hadde alle slitt med å score for det Newcastle-laget, sier Rooney.

Rett etter overgangen uttalte en rekke tidligere fotballstjerner, som Ian Rush og Peter Beardsley, at de mener Ferguson har gjort et kupp. De tror Owen vil blomstre i United, siden han der vil bli spilt fram til mange flere sjanser enn tilfellet var på St. James' Park.

Vil savne Ronaldo
- Jeg har spilt med Michael mange ganger på landslaget, så jeg kjenner ham godt. Han har sett veldig bra ut på trening og han jobber hardt. Du kunne se på alle lagkameratene da han scoret, at de var veldig glade på hans vegne, sier Rooney.

Owen debuterte for De røde djevlene i helga, og han scoret vinnermålet kort tid etter at han kom inn for Rooney mot et sammensatt malaysisk lag.

Ferguson sier at Owen kommer på hver trening med et smil om munnen, og reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær forteller at han er glad for å ha Owen på Old Trafford - siden han tidligere har «knust så mange av våre drømmer».

Rooney erkjenner at presset på spissene er større den kommende sesongen, etter at Cristiano Ronaldo forsvant til Real Madrid.

- Cristiano etterlater seg et stort hull når det gjelder scoringer, og derfor er det viktig at spesielt jeg og Dimitar Berbatov putter mer enn vi gjorde forrige sesong. Jeg har snakket med Cristiano etter at han dro. Han var en stor spiller for Manchester United, men han hadde et ønske om å gå og det må vi respektere.

- Vi visste at han på ett eller annet tidspunkt kom til å forsvinne og dette var en god avtale for både klubben og ham selv. De seks åra vi fikk ut av ham var fantastiske, sier Rooney.

FERSKE SPISSMAKKERE: Michael Owen og Wayne Rooney kjenner hverandre godt fra landslaget. Foto: EPA
FERSKE SPISSMAKKERE: Michael Owen og Wayne Rooney kjenner hverandre godt fra landslaget. Foto: EPA Vis mer