- SCORER PÅ ALT: Brede Hangeland (t.v.)  og Fulham slo United 3-0 i dette oppgjøret på Craven Cottage rett før jul. Om halvannen uke skal Brede & co. til Old Trafford. Men før det spiller de FA cup-kvart mot Spurs og Europa League mot Juventus. - Steinkjekt, sier Hangeland om kampprogrammet. Foto: Stefan Wermuth, Reuters/Scanpix
- SCORER PÅ ALT: Brede Hangeland (t.v.) og Fulham slo United 3-0 i dette oppgjøret på Craven Cottage rett før jul. Om halvannen uke skal Brede & co. til Old Trafford. Men før det spiller de FA cup-kvart mot Spurs og Europa League mot Juventus. - Steinkjekt, sier Hangeland om kampprogrammet. Foto: Stefan Wermuth, Reuters/ScanpixVis mer

- Rooney er «the man» i England nå

Men Hangeland gleder seg til Spurs, Juve, United, Juve og City i løpet av 16 dager.

||| ZILINA (Dagbladet): I morgen klokka 17 leder kaptein Brede Hangeland det norske landslaget ut på MSK Zilina Stadion til treningskamp mot VM-klare Slovakia.

Torsdag setter han kursen tilbake til London og fem kamper av typen de fleste fotballspillere bare kommer i nærheten av i drømmene.

Til helga møter Fulham byrival Tottenham hjemme i kvartfinalen i FA-cupen,  Juventus borte i åttedelsfinale i Europa League, Manchester United borte i serien, Juventus hjemme og Manchester City hjemme.

- Fem sånne kamper har jeg ikke vært borti før. Det betyr vel at det går oppover og framover, sier Hangeland til Dagbladet.

- Det er «steinkjekt» å få muligheten til å spille sånne kamper, og at vi tok oss videre i Europa.

GIGANTMØTE: Slik reklamerer Fulham for hjemmekampen mot Juventus på sin egen hjemmeside: Kjempen Alessandro del Piero (173 cm) møter Brede Hangeland (195). Faksimile: fulhamfc.com
GIGANTMØTE: Slik reklamerer Fulham for hjemmekampen mot Juventus på sin egen hjemmeside: Kjempen Alessandro del Piero (173 cm) møter Brede Hangeland (195). Faksimile: fulhamfc.com Vis mer

- Kan slå hvem som helstHangeland scoret da de sendte ut Sjakhtar Donetsk og ser det ikke som umulig å skape trøbbel mot «Den gamle damen» fra Torino også.

- Sjakthar er et av de beste lagene jeg har møtt uansett nivå, og om vi kan prestere opp mot det nivået kan vi slå hvem som helst, også Juve, mener rogalendingen.

Mellom de to Juventus-møtene får han bryne seg på Wayne Rooney, som har pøst inn mål den siste tida.

- Det blir jo mål nesten hver gang han er borti ballen, sier Hangeland.

«The man»Rooney har vært så dominerende den siste tida at diskusjonen om han er verdens beste spiller i øyeblikket stadig dukker opp.

- Han er i ekstrem form. Rooney er «the man» i England nå. Men det er vanskelig å vurdere ham opp mot spillere som Messi og Ronaldo, sier Hangeland.

De siste fem målene til Rooney har blitt scoret mot hodet. Det burde vel være mulig for en nordmann på 1,95 meter å komme seg i veien for slikt?

- Hehe, jeg håper vi klarer det. Men United er litt atypiske i forhold til mange engelske lag. Det er ikke lemping inn i feltet, og målene han har scoret er ikke sånne han har kriget inn, sier Brede.

Vil til Wembley
Og det er sant. På brorparten av målene Rooney har nikket inn den siste tida, har han plutselig dukket opp umarkert i feltet og styrt ballen inn med panna.

- Mot United må vi være forberedt på noe utenom det vanlige, mener Hangeland.

MYE GODT I VENTE: Bjørn Helge Riise og Brede Hangeland har et spennende kampprogram foran seg med Fulham. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
MYE GODT I VENTE: Bjørn Helge Riise og Brede Hangeland har et spennende kampprogram foran seg med Fulham. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

- Hvordan gjør man det?

- Skal man ha sjanse på et resultat mot United må laget fungere som en enhet. Vi har klart det bra hjemme (Fulham vant 3-0 mot United i desember - journ. anm.), men det er annerledes på Old Trafford der banen er større.

Men den nærmeste utfordringen for Hangeland med klubblaget, der også Bjørn Helge Riise og Erik Nevland er i stallen, er altså kvartfinalen i FA-cupen mot Tottenham.

- Vi vet jo at vinneren får spille semifinale på Wembley. Det hadde vært kjekt å få med seg, sier Hangland.