Rooney et stykke unna verdensklasse?

Det mener McClaren.

• Følg England - Estland og sju andre kvalikkamper direkte fra kl. 16.00!

(Dagbladet.no): En selvkritisk Wayne Rooney uttalte torsdag at innsatsen for England de siste årene ikke har vært god nok.

- Det har vært frustrerende, men det handler ikke om mangel på vilje. Jeg har gitt 110 prosent hver eneste gang jeg har spilt, men av en eller annen grunn har jeg ikke lyktes, sa United-spissen.

Uttalelsene applauderes av landslagssjef Steve McClaren - som vekker oppsikt i England ved å erklære at Rooney ennå ikke er i kategorien «verdensklasse».

- Å se Wayne uttrykke skuffelse over egne prestasjoner er forfriskende, og noe vi bør se mer av. Slik jeg ser det har Wayne potensial til å bli en spiller i verdensklasse. Men han har fortsatt en lang vei å gå, og mye å lære, lyder det fra McClaren, ifølge nyhetsbyrået AFP og en rekke engelske aviser.

Rooney kom som ei kule i starten av landslagskarrieren, og markerte seg voldsomt under EM i 2004. Siden har scoringsformen stoppet opp - og i dag står 21-åringen med 12 mål på 38 kamper.

Gerrard forsvarer Rooney

McClaren mener skadene har en stor del av skylda for at statistikken ikke er penere.

SPRUDLER: Wayne Rooney koser seg på England-trening, og kanskje med synet av John Terrys maske. Men målstatistikken for landslaget er det liten grunn til å smile av. Foto: REUTERS
SPRUDLER: Wayne Rooney koser seg på England-trening, og kanskje med synet av John Terrys maske. Men målstatistikken for landslaget er det liten grunn til å smile av. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg vil si Wayne har vært litt uheldig med landslaget. Han har gått glipp av kamper på grunn av skade, og når han har kommet inn i troppen igjen, har han såvidt begynt å komme i form. Han har ikke hatt den regelmessigheten du trenger. Vi har ikke kunnet benytte ham på normal måte. Du trenger kontinuitet for å prestere, sier McClaren.

I dag får Rooney sjansen til å pynte på målstatistikken når Estland kommer på besøk til Wembley. Det bør være grei skuring for England - men av erfaring kan ingenting tas for gitt med England.

Mange er skeptiske til om Rooney og Michael Owen fungerer sammen, men Steven Gerrard ser ingen grunn til å tvile.

- Jeg synes de er et strålende spisspar. De er forskjelleige. En løper i bakrom, og en møter. For en midtbanespiller er det perfekt, sier Liverpool-kapteinen.

I motsetning til McClaren synes han Rooney er i overkant selvkritisk.

- Jeg har sett Waynes uttalelser de siste dagene, og jeg synes han er litt streng mot seg selv. Han har vært rammet av mange skader og har ikke spilt for England på en stund. Vi kan se på prestasjonene i Manchester United at Wayne er på vei mot sitt aller beste, sier han.

<B>APPLAUDERER ROONEYS UTTALELSER:</B> Landslagssjef Steve McClaren mener Wayne Rooney har en jobb å gjøre før han kan regnes som en spiller i verdensklasse.
<B>MENER ROONEY ER FOR SELVKRITISK:</B> Steven Gerrard.