Rooney feiret med banning

Wayne Rooney (19) viste alt han har av fotballteft og scoret direkte på pasning fra egen keeper. Målet feiret han med en voldsom tirade av mindre pene ord.

Et langt utspill fra Edwin van der Saar, lei sprett og en stygg feilvurdering fra Newcastles Boumsong, og vips så var Rooney alene med Newcastle-keeper Givens.

Skjønt, så enkelt var det vel ikke. En av Rooneys store forser som fotballspiller er at han lukter en sjanse lenge før den oppstår. Slik var det i går også. Derfor var han i full fart etter ballen som Boumsong bommet på og hamret den ubønnhørlig inn bak Givens.

-  Jeg så ballen i lufta og skjønte den ville få en lei sprett, sa Rooney om hvorfor han gikk på den tilsynelatende håpløse ballen.

Feiringa foretok han foran et TV-kamera, den besto av ei remse mindre pene ord. Det hadde han ikke noen god forklaring på etterpå.

Banens beste

-  Jeg scoret i Premier League og var veldig glad. Jeg er en ung fyr, sa 19-åringen litt beskjemmet til Sky Sports etter kampen.

Rooney ble kåret til banens beste på. Greit nok. To store prestasjoner avgjorde hele greia. Den første, målet, er nevnt.

Den andre, forspillet til Ruud van Nistelrooys 2- 0, var vel så lekker.

Rooney hentet ballen i eget forsvar, forserte langs linja med opptil flere Newcastle-spillere i hæla og avsluttet med et perfekt innlegg til Nistelrooy - og masse ros fra sjefen sjøl, sir Alex Ferguson.

Full pott

-  Rooney er en fantastisk spiller og et stort forbilde for alle unge som vil nå toppen. Arbeidsmoralen han viste foran det andre målet, med å slippe seg ned i forsvar og så løpe over hele banen med ballen i beina, var overlegen, sier Ferguson til Sky Sports.

Dermed står Manchester United med full pott etter sine tre kamper. Ferguson er likevel ikke helt fornøyd.

-  Newcastle gjorde det vanskelig for oss i første omgang. Vi spilte ikke så godt da. Men godt forsvar og en strålende keeper reddet oss. Etter pause gikk det bedre. Da fikk vi opp både tempo og pasningskvalitet.

Og med to så gode spisser som Rooney og Nistelrooy måtte det nesten gå som det gikk.

Så får vi se hva dette United-laget er godt for når Arsenal og Chelsea etter hvert stiller opp på mottatt banehalvdel.

SCORET: Unggutten Wayne Rooney (19) jubler etter å ha banket inn 1- 0 for Manchester United. På overtid la han pasningen til makker Ruud van Nistelrooy som ordnet 2- 0.