Rooney forteller hvorfor han vil bort fra United

Krevde større satsing.

VIL VINNE: Wayne Rooney sier det eneste han bryr seg om er å vinne trofeer. Det mener han Manchester United er dårligere rustet til å kunne gjøre i framtiden.Foto: ROBIN PARKER/EPA
VIL VINNE: Wayne Rooney sier det eneste han bryr seg om er å vinne trofeer. Det mener han Manchester United er dårligere rustet til å kunne gjøre i framtiden.Foto: ROBIN PARKER/EPAVis mer

||| • Følg Manchester United - Bursaspor i fotballstudio kl. 20.45!

(Dagbladet): Som varslet kom Wayne Rooney i ettermiddag med en uttalelse der han forklarer sin avgjørelsen om å ikke skrive under en ny kontrakt med Manchester United.

Etter at Alex Ferguson i går uttrykte stor overraskelse over at Rooney vil forlate klubben, forteller spissen at han ikke er fornøyd med Uniteds ambisjoner, etter møter med direktør David Gill.

- Jeg møtte David Gill i forrige uke, og han ga meg ingen av de forsikringene jeg ønsket meg når det gjelder spillerstallens fremtid. Jeg fortalte ham da at jeg ikke vil signere en ny kontrakt, sier Rooney, ifølge nyhetsbyrået AP.

24-åringen sier samtidig at han er overrasket over Fergusons uttalelser i går.

- Jeg var spent på å høre hva Sir Alex hadde å si, og jeg ble overrasket over deler av det. Det er helt sant som han sier, at agenten min og jeg har hatt flere møter med klubben angående en ny kontrakt. I disse møtene i august ba jeg om forsikringer om at klubben fortsatt vil være i stand til å tiltrekke seg de beste spillerne i verden, forteller Rooney.

De forsikringene fikke han ikke. Dermed bekrefter Rooney at ikke vil fortsette på Old Trafford i den situasjonen klubben er i nå.

Mange vil nok samtidig tolke spissens uttalelser som kritikk også mot klubbeier Malcolm Glazer, som har fått skylden for Manchester Uniteds voksende gjeld, og påfølgende restriksjoner på overgangsmarkedet.

Gjelda i forbindelse med Glazer-oppkjøpet i 2005 vokste til nærmere sju milliarder kroner i forrige regnskapsår.

Hyller Ferguson
Samtidig uttrykker Rooney stor respekt for Alex Ferguson, som han har mye å takke for.

- Jeg har aldri hatt annet enn enorm respekt for MUFC. Hvordan kan jeg unngå det, med tanke på klubbens historie, og spesielt de siste seks årene som jeg har vært så heldig å kunne være en del av? For meg handler alt om å vinne trofeer, som klubben alltid har gjort under Sir Alex. Nettopp av den grunn mener jeg spørsmålene mine var rettmessige, sier spissen, før han skryter av sin skotske sjef.

- Til tross for vanskelighetene i det siste, vet jeg at jeg alltid vil skylde Sir Alex Ferguson enormt mye. Han er en fantastisk manager og en mentor, som har hjulpet meg og støttet meg helt siden han hentet meg fra Everton som 18-åring. For Manchester Uniteds skyld skulle jeg ønske han kunne fortsette til evig tid, for han er enestående og et geni, skryter Rooney.

Rooneys nåværende kontrakt går fram til sommeren 2012.

Uforståelig
Alex Ferguson sa i går at han ikke forstår hvorfor 24-åringen, som bare måneder i forveien sa han ville bli i klubben karrieren ut, plutselig hadde skiftet mening. Skotten sa samtidig at klubben tilbød Rooney en kontrakt bedre enn noen annen i England.

- Det var fryktelig skuffende at han ønsket å dra. Vi kunne bare ikke forstå det, sa Ferguson.

Ferguson understreket at han ikke hadde kranglet med Rooney på noe tidspunkt, og stilte seg uforstående til hvorfor Rooney sa at han ikke hadde vært skadd i høst.

Manageren gjentok i går at Rooney har hatt en liten ankelskade, som også var grunnen til at han ble spart i et par kamper. En ankelskade holder ham forøvrig også utenfor kveldens møte med Bursaspor.

Nå har spissen gitt Ferguson forklaringen han var ute etter.

24-årige Wayne Rooney kom til Manchester United fra Everton for rundt 240 millioner kroner (dagens kurs) i 2004. Siden den gang har han vunnet tre Premier League-titler og en Champions League-tittel.

Etter at Carlos Tevez og Cristiano Ronaldo forlot Old Trafford, vant klubben kun ligacupen forrige sesong.