KLIKKET OGSÅ PÅ LANDSLAGET: Wayne Rooney og Ashley Young har vist seg som en giftig kombinasjonen i Manchester Uniteds sesonginnledning. Duoen tok også med seg det gode samarbeidet inn på landslaget.Foto: SCANPIX/EPA/VASSIL DONEV
KLIKKET OGSÅ PÅ LANDSLAGET: Wayne Rooney og Ashley Young har vist seg som en giftig kombinasjonen i Manchester Uniteds sesonginnledning. Duoen tok også med seg det gode samarbeidet inn på landslaget.Foto: SCANPIX/EPA/VASSIL DONEVVis mer

Rooney fortsatte storspillet på landslaget

Scoret to da England vant komfortabelt i Bulgaria.

England cruiset enkelt inn til 3-0-seier borte mot Bulgaria fredag. Wayne Rooney sørget for to av målene.

Seieren setter engelskmennene i førersetet i gruppe G i kampen om EM-billett.

England tok tidlig initiativ i Sofia og fikk belønning etter bare 13 minutter da den ettertraktede Bolton-stopperen Gary Cahill plasserte ballen i nettet. I forveien slo Gareth Barry til med et flott målgivende innlegg med venstrefoten, som Cahill kontrollert dempet med brystet og lurte ballen forbi keeper. Målet var 25-åringens første for England.

Fabio Capellos menn fikk dermed akkurat den starten de ønsket, der Barry og Scott Parker fikk lov til å kontrollere midtbanen. Etter halvspilt førsteomgang fikk Wayne Rooney det altfor lett og kunne umarkert doble ledelsen med et skikkelig hodestøt på et hjørnespark av Stewart Downing. Manchester United-spissen sto fram igjen da han minuttet på overtid før pause uhindret økte til 3-0 etter en flott pasning av klubbkollega Ashley Young.

Solid England fikk knapt motstand fra Bulgaria fredag. Den engelske oppvisningen var ikke briljant, men godt gjennomført og profesjonell. Hjemmepublikummet viste klar misnøye til Lothar Matthäus' lag under kampen.

— Det var en flott kveld for oss. Vi håpet på en god start, og det lyktes vi helt klart med. Noe av fotballen vi spilte er noe av det beste vi har gjort på lenge, sa England-kaptein John Terry etter kampen.

I annenomgang fortsatte engelskmennene å holde på ballen, men spillet gikk betydelig roligere med tre mål å gå på.

Spesielt United-duoen Rooney og Young videreførte gode kombinasjoner seg imellom, og det er tydelig at begge er i form på både klubb- og landslag om dagen.

I det 74. minutt kunne Arsenals Theo Walcott øke ytterligere i målprotokollen for England, men 22-åringen avsluttet svært svakt.

Seieren gjør at England leder kvalifiseringsgruppe G med tre poeng foran Montenegro på annenplass etter seks spilte kamper.

Wales-hjelp Fredagskvelden ble enda søtere for engelskmennene etter at Wales slo deres nærmeste konkurrent Montenegro 2-1 på eget gress. Seieren er walisernes første i EM-kvalifiseringen og ga samtidig England en klar fordel i kampen om direkte EM-plass.

Steve Morison sendte hjemmelaget i føringen etter 29 minutter. Arsenal-spiller Aaron Ramsey doblet ledelsen fem minutter ut i annenomgang.

Det ble litt nervøst for Wales da Montenegro reduserte til 1-2 ved scoring av Stevan Jovetic (71), men seieren holdt inn.

(NTB)