MÅTTE UT SIST: Wayne Rooney har skadet ankelen i to kamper på rad, likevel satser han på å spille mot City lørdag. Foto: AFP/ANDREW YATES
MÅTTE UT SIST: Wayne Rooney har skadet ankelen i to kamper på rad, likevel satser han på å spille mot City lørdag. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

Rooney friskmelder seg til City-kampen

Tilbake i trening.

|||• Fotballstudio fra kl. 20.45: Aston Villa — Everton, Wigan — Portsmouth, Tottenham — Arsenal

(Dagbladet): Wayne Rooneys ankel har skapt mye bry for Manchester United de to siste ukene.

Nå mener England-spissen at helsa holder til spill mot Manchester City lørdag ettermiddag.

Ifølge Daily Telegraph var 24-åringen tilbake i lett trening mandag, og han er trygg på at han blir klar til kampen United vinne for holde liv i gullhåpet.

Ifølge The Guardian har Rooney sagt til United-manager Alex Ferguson at han føler seg helt fin. Det skal ha skjedd etter at han fullførte skuddtrening med laget i går, skriver Daily Mirror.

Ferguson bløffet
Men Premier League-toppscoreren friskmeldte seg også før Champions League-returen mot Bayern München, samtidig som Ferguson utad bløffet om at spissen ikke kom til å spille.

FORLOT BANEN MED SKINNE: Rooney kom tilbake åtte dager etter at han strakk leddbånd i ankelen, men comebacket endte med at ankelen ble vond på nytt. Foto: AFP/ANDREW YATES
FORLOT BANEN MED SKINNE: Rooney kom tilbake åtte dager etter at han strakk leddbånd i ankelen, men comebacket endte med at ankelen ble vond på nytt. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

Da fløyta gikk på Old Trafford tråkket han over på nytt, og hinket rundt lenge før han ble tatt av banen. Rooney spilte ikke mot Blackburn lørdag, og uten spissen klarte ikke United å score.

United-spissen har nettet 34 mål denne sesongen og ble først skadd borte mot Bayern. Prognosene var at Rooney skulle være på sidelinja i to-tre uker, men bare åtte dager var han tilbake på banen igjen.

Dersom Rooney ikke blir klar kommer United trolig til å bruke Dimitar Berbatov på topp igjen, som mot Blackburn.  Bulgareren har nettet 12 seriemål denne sesongen, og Ferguson sa seinest fredag at han stoler fullt og helt på den tidligere Spurs-angriperen.

Likevel går det rykter om at han kan være på vei bort fra United. Det mener Berbatovs agent helt og holdent skyldes britisk presse.

Berbatov blir?

- Det er ingen grunn til å snakke om en overgang, hvis man ser bort fra angrepene fra media. Jeg kjenner ikke til interesse fra andre klubber, og United har heller ikke sagt noe om det. Ferguson har sagt det han mener, og jeg tror ikke han behøver å gi Mitko tillit hver eneste dag, sier Berbatov-agent Emil Danchev.

• Rio Ferdinand, John O'Shea og Ryan Giggs kan gå glipp av Manchester-derbyet, alle sliter med skader de pådro seg med mot Blackburn.

SALGSRYKTER: Dimitar Berbatov skylder på britisk presse. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
SALGSRYKTER: Dimitar Berbatov skylder på britisk presse. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer