OPP OG NED: Wayne Rooney har en eksplosiv spillestil, men også temperamentet hans innebærer eksplosjonsfare fra tid til annen. I går gikk det utover dommer Jeff Selogilwe.Foto: SCANPIX/AFP/ JUNG YEON-JE
OPP OG NED: Wayne Rooney har en eksplosiv spillestil, men også temperamentet hans innebærer eksplosjonsfare fra tid til annen. I går gikk det utover dommer Jeff Selogilwe.Foto: SCANPIX/AFP/ JUNG YEON-JEVis mer

Rooney ga dommeren fredsgave etter banne-tirade

Nå vil USA få England-stjernen utvist i VM.

||| (Dagbladet): Wayne Rooney viste seg både fra sin beste og verste side da England slo et lokalt sørafrikansk toppserielag med tre mål i Rustenburg i går ettermiddag.

Manchester United-spissen sto for den målgivende pasningen til 2-0, og dunket selv inn Englands tredje, men fikk også oppmerksomhet da han skjelte ut dommer Jeff Selogilwe etter bare et par minutter på banen.

Flere engelske journalister lot seg irritere over Rooneys tirade, og etter kampen ble stjernen sendt ut til dommeren for å unnskylde seg for opptrinnet.

- Rooney fornærmet meg. Han sa «Fuck you». Han er en god spiller når du ser ham på TV, men når du møter han på banen fornærmer han dommerne igjen og igjen, sier kampleder Selogilwe, ifølge Guardian.

- For meg ser det ut som Rooney fornærmer folk og lager frispark. Om han er i stand til å si noe slikt til en dommer som meg, kommer han til å bruke samme vulgære språk mot andre dommere også. Han må lære seg å kontrollere temperamentet. Han kommer til å bli utvist i VM om han fortsetter, sier den lokale dommeren.

USA vil utnytte hissige Rooney
England møter USA i åpningskampen førstkommende lørdag, og amerikanerne har allerede merket seg at Wayne Rooneys temperament kan utnyttes.

Tidligere stopperstjerne og LA Galaxy-sjef Alexi Lalas har uttalt at USA bør gjøre det de kan for å hisse opp superspissen.

VIKTIG: Rooney viste seg også fra sin beste side, med en målgivende pasning og en scoring.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
VIKTIG: Rooney viste seg også fra sin beste side, med en målgivende pasning og en scoring.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer

- Jeg håper han får et raserianfall, slår etter noen og blir sendt av banen. Jeg håper han oppfører seg som en baby, sier Lalas, ifølge Eurosport.

- Det handler om å gjenkjenne svakhetene og manglene til motstanderne og det andre laget, sier Lalas.

Ga drakta i fredsgave
De fleste husker at Rooney ble utvist i kvartfinalen i forrige VM, da Cristiano Ronaldo spilte en rolle i å få sin daværende lagkamerat sendt av banen mot Portugal.

United-spissen har imidlertid vist tegn til å ha roet temperamentet de siste årene, og pådro seg bare åtte gule kort denne sesongen. Han har heller ikke blitt utvist for klubblaget siden mars 2009.

I går ga han dommer Jeff Selogilwe drakta si som plaster på såret.

- Kanskje England-spillerne undergravde denne kampen og tenkte: «Dette er bare en privatkamp, vi kan gjøre som vi vil, og dommerne er ikke proffe». Jeg ble veldig skuffet fordi Rooney er favorittspilleren min. Men det er han fortsatt. Han unnskyldte seg og ga meg drakta si etter kampslutt, sier Selogilwe.

Håper lørdag kommer fort
Guardian oppsummerer også den lokale dommerens innsats som til tider mangelfull, og peker blant annet på at han markerte seg unødvendig med et par gule kort i en kamp som var gratis for tilskuerne i oppkjøringen til mesterskapet i Sør-Afrika.

Rooney selv tenker ikke på annet enn lørdagens kamp mot USA.

UTVIST SIST: Rooney fikk se det røde i kvartfinalen i 2006, etter opphetet diskusjon med Portugals Cristiano Ronaldo.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kieran Doherty
UTVIST SIST: Rooney fikk se det røde i kvartfinalen i 2006, etter opphetet diskusjon med Portugals Cristiano Ronaldo.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kieran Doherty Vis mer

- Det var en bra gjennomkjøring. Jeg skulle gjerne ha spilt mer av kampen, men jeg er fornøyd med de 45 minuttene jeg fikk. Vi er klare, sier han.

- Disse kampene, mot Japan, Mexico og i dag, det er bare forberedelser. Den store kommer på lørdag, og jeg klarer nesten ikke å vente. Jo fortere den kommer, jo bedre, sier Rooney.

Joe Cole og Jermain Defoe scoret Englands to andre mål mot Platinum Stars, i en kamp der England ikke imponerte nevneverdig.

Rooney ga dommeren fredsgave etter banne-tirade