Rooney ga England troen

Wayne Rooney førte an med to mål da England slo Island 6-1 og skaffet seg en dose selvtillit før avreise til EM.

18-åringen scoret sine mål i en førsteomgang England dominerte fullstendig. Landslagssjef Sven-Göran Eriksson byttet ni utespillere ved pause på stillingen 3-1, og reservene viste at de også duger med tre nye mål i 2. omgang - to av dem ved Darius Vassell.

Etter den skuffende 1-1-kampen mot Japan onsdag byttet Eriksson ut sin midtbane-«diamant» med en flat firer. Det fungerte mye bedre, og Frank Lampard scoret ledermålet med et raid fra egen halvdel og et langskudd som endret retning.

Så var det Rooneys tur, først med en enkel bredside, så med et susende langskudd forbi tidligere Rosenborg-keeper Arni Gautur Arason. Heidar Helguson reduserte for et islandsk lag proppfullt av tidligere spillere fra norsk eliteserie, men Vassell (2) og Wayne Bridge fullførte utklassingen da England avsluttet med reservene. Til sist hadde Eriksson brukt 22 mann.

Lagkaptein David Beckham dro rett til sykehus, men det er ingen dramatikk bak det. Han la seg inn for å operere bort en cyste fra ryggen. Det har vært planlagt lenge, slik at han vil være frisk igjen til den første treningen på portugisisk jord tirsdag.

England vant trelagsturneringen i Manchester på bedre målforskjell enn Japan. Neste helg er det EM-kamp mot Frankrike i Lisboa. Det blir nok en del vanskeligere enn det var i dag.

(NTB)

HERJET: Wayne Rooney fikk vist seg fram på City of Manchester Stadium i dag.