VAN(N)VITTIG OVERGANG: De fleste engelske aviser skriver i dag at Manchester City er Wayne Rooneys foretrukne valg som ny arbeidsgiver. Foto:   AFP PHOTO/ANDREW YATES
VAN(N)VITTIG OVERGANG: De fleste engelske aviser skriver i dag at Manchester City er Wayne Rooneys foretrukne valg som ny arbeidsgiver. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Rooney går for City-overgang

Vil få ukelønn på over to millioner kroner.

||| (Dagbladet): Da Manchester City snappet opp Carlos Tevez foran nesa på Manchester United irriterte det sir Alex Ferguson grenseløst, ikke minst etter at den «støyete naboen» strødde salt i såret gjennom å henge opp en gigantisk og lyseblå «Welcome to Manchester»-plakat av den lille argentineren.

Man kan knapt forestille seg reaksjonene om også Wayne Rooney skulle slå følge - og ifølge dagens engelske aviser er en slik overgang slett ikke usannsynlig.

Fristes av City
«Manchester United i sjokk - Wayne Rooney ønsker å gå til City», heter det i tittelen til The Guardian, som skriver at 24-åringen gradvis er blitt mer fristet av tanken. Avisa legger til at en overgang til en utenlandsk klubb er mindre aktuell, mye fordi kona Coleen har ei søster på 12 år med en alvorlig nevrologisk sykdom.

Daily Mail
og The Sun klinker til med fotomontasje av Rooney i fullt City-antrekk. De to tabloidene hevder at United-spissen overfor lagkompiser og kompiser har røpet at han vil vurdere å gå til byrivalen på Eastlands.

Daily Mail hevder City i så fall må belage seg på å bla opp vanvittige 2,2 millioner kroner i ukelønn. United skal ikke være villige til å gå særlig lenger enn til 1,5 millioner i uka.

Daily Mirror går enda lenger, og skriver at City er villige til å sette av over en milliard kroner på overgangen: Halvparten i overgangssum, og den andre halvparten i lønn over en fireårsperiode.

Snakker ikke sammen
The Sun siterer en kilde, som angivelig er tett på Rooney, på at spissen ikke har snakket med sir Alex Ferguson på en måned.

- Å si at forholdet er anstrengt er en voldsom underdrivelse - de har ikke snakket den siste måneden. Wayne føler seg ikke bare frosset ut, han føler han er lagt i fryseren. Sir Alex ignorerer ham på treningsfeltet og behandler ham med forakt. Det er ingen sjanse for at han kan bli i United om dette fortsetter, sier kilden.

The Times skriver at United frykter et kjempebud på Rooney fra City. Avisa mener å vite at Rooney har krevd en dobling av sin nåværende lønn - fra rundt 900 000 i uka til 1,8 millioner i uka - for å bli værende på Old Trafford.

Rooneys agent Paul Stretford skal ha fått beskjed om at en slik lønnsforhøyelse ikke kommer på tale da partene møttes i forrige uke, hvorpå 24-åringen skal ha gjort det klart at han ikke kom til å forlenge kontrakten.

Bruker Webster-dommen?
Både The Times og Daily Mail spekulerer i at Rooney vil benytte seg av den kontroversielle Webster-dommen, som gjør at han kan kjøpe seg ut av det siste kontraktsåret dersom han har vært i klubben i over tre år. I så fall trenger han - eventuelt hans nye arbeidsgiver - bare å bla opp mellom 40 og 50 millioner kroner for å kjøpe seg fri.

Flere av de engelske avisene hevder også at Rooney har sett seg lei på Uniteds manglende vilje til å investere i toppspillere.

The Guardian peker på at Citys sjanser til å sikre seg United-spissen ikke blir mindre av agent Stretford nære forhold til City-administrator Brian Marwood, som tidligere hadde en toppstilling i Nike - en betydelig Rooney-sponsor.

- Vi hadde ikke diskutert å hente Rooney før i forrige uke, på samme måte som vi aldri har snakket om å signere Lionel Messi, fordi vi aldri trodde han ville være tilgjengelig. Nå som vi vet at han ønsker seg vekk kommer vi selvsagt til å følge situasjonen nøye, sier en City-kilde til The Guardian.

Manchester Evening News-journalist Stuart Mathieson sier til Dagbladets papirutgave i dag at sir Alex Ferguson ikke kan avfeie historiene som noe media blåser opp.

- Det er ingen tvil om alvoret. Kildene er solide, sier han.

Rooney har 18 måneder igjen av kontrakten med Manchester united.

SNAKKER HAN OM ROONEY I DAG?: Navnet til Wayne Rooney ble ikke nevnt da sir Alex Ferguson i går stilte til pressekonferanse for å promotere klubbens samarbeid med UNICEF. I dag venter en ny pressekonferanse med United-manageren - og kanskje han svarer på spørsmål om Rooney da. Foto: AP Photo/Tim Hales
SNAKKER HAN OM ROONEY I DAG?: Navnet til Wayne Rooney ble ikke nevnt da sir Alex Ferguson i går stilte til pressekonferanse for å promotere klubbens samarbeid med UNICEF. I dag venter en ny pressekonferanse med United-manageren - og kanskje han svarer på spørsmål om Rooney da. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer