Rooney går til angrep på Sir Alex Ferguson

Ondt blod mellom legendene.

 RASTE:  Wayne Rooney innrømmer til The Times at forholdet til Alex Ferguson var langt fra rosenrødt. De to har ikke snakket med hverandre siden Ferguson la opp. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix
RASTE: Wayne Rooney innrømmer til The Times at forholdet til Alex Ferguson var langt fra rosenrødt. De to har ikke snakket med hverandre siden Ferguson la opp. Foto: Jon Super / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson gjorde i forrige uke et stort intervju med et amerikansk talk-show. Skotten, som la opp i vår, fortalte at Wayne Rooney allerede tidlig på våren ønsket seg bort fra Manchester United.

Det har fått scouseren til å se rødt.

Hatet plassen Rooney svarer gamlesjefen i et intervju med The Times. Der går han rett ut og innrømmer: Det er takket være Ferguson at han ikke kom i form.

- Jeg følte ikke at jeg fikk tid til å finne formen som spiss.  Jeg spilte OK på midtbanen, men det var ikke der jeg ville spille, innrømmer Rooney til den engelske avisa.

Engelskmannen ville spille spiss, og følte at han fortjente et sjanse. Men det skjedde ikke, og da gikk det hardt ut over Rooneys evne til å prestere for klubben.

- Jeg var misfornøyd, og tror det påvirket meg i noen av kampene, innrømmer Rooney. 

Det ironiske er at han for ett år siden meldte på Twitter at han likte rollen på midtbanen.

- Jeg liker min nye midtbanerolle. Alltid involvert i spillet, skrev Rooney.

Spiss, ellers..! Ifølge The Times har de to ikke snakket med hverandre siden Ferguson gikk av som manager klubben. Forholdet er knust. Det er ondt blod mellom de to klubblegendene.

Det skal ha vært da Ferugson hevdet at Rooney ville bort at idyllen brast.

- Alle i klubben viste at jeg ville spille spiss, og jeg tror det er derfor jeg var så misfornøyd. Jeg ville ikke spille på midtbanen, men jeg forsøkte å hjelpe laget da jeg spilte, sier Rooney.

Scouseren innrømmer langt på vei at han kom med et ultimatum. Bruk meg som spiss, eller selg meg:

- Det hadde kommet til et punkt der jeg måtte være egoistisk og tenke på min egen karriere, sier Rooney til The Times.

Og nå, etter at Ferguson er borte, stortrives Rooney i klubben igjen:

- Situasjonen har vært bestemt i hele sommer.  Jeg snakket med dem som betydde noe i klubben, og vi har visst hva vi har gjort.  Jeg er sikker på at klubben gjorde det klart, sier Rooney.