LÆRER VIDERE: Wayne Rooney forteller at han gir råd han selv har fått fra sin tidligere lagkamerat, Ole Gunnar Solskjær, videre til yngre spillere. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB scanpix
LÆRER VIDERE: Wayne Rooney forteller at han gir råd han selv har fått fra sin tidligere lagkamerat, Ole Gunnar Solskjær, videre til yngre spillere. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB scanpixVis mer

Rooney gir råd han selv har fått fra Solskjær videre til yngre spillere

- Hvis det hjelper, så er det bra.

(Dagbladet): Everton-spiller Ross Barkley, som kom som et stjerneskudd i 2013, innrømmer at han har hatt nedadgående form den siste tiden.

Ifølge Premier League World mener 21-åringen at han hadde vært mer egnet til bruk i angrep - istedet for på midtbanen, slik han har gjort mesteparten av sesongen.

21-åringen innrømmer at han har hatt bedre dager enn akkurat nå.

- Jeg innrømmer at jeg ikke har gjort ting så bra som jeg kan, men sånt skjer. Vi har gått gjennom en dårlig periode, men jeg tror vi vil reise oss, og få en god avslutning på sesongen. Jeg har trua på meg selv, og vet hva jeg kan gjøre. Man må gjennom dårlige dager for å komme til de gode dagene i karrieren.

Barkley kom inn i det 71. minuttet i 4-0-seieren i EM-kvalifiseringskampen mot Litauen hjemme på Wembley fredag.

Etter kampen fikk Barkley et godt råd av landslagskaptein Wayne Rooney - som han selv har fått fra Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg snakket med ham etter kampen på fredag, og det eneste rådet jeg ga ham var å følge med på Englands-kampene fra benken.

- På den måten vet han hvor han kan posisjonere seg, og hvor det er rom å spille i, forteller Wayne Rooney til Sky Sports.

Englands-kapteinen forteller at det var det rådet han som ung spiller fikk fra Solskjær.

- Det var det Ole Gunnar Solskjær sa til meg da jeg var ung. På den måten vet hvor på banen man kan være, når man kommer på. Så hvis det rådet vil hjelpe ham, så er det flott, sier Rooney.

England møter Italia i kveld til privatlandskamp i Torino.