LEGENDE: Wayne Rooney fortalte om sin og det engelske landslaget sin fremtid på pressekonferanse. Det er usikkert om han får fortsette som kaptein, men han ønsker i hvertfall å være med landslaget i to år til. Video: Reuters Vis mer

Rooney gir seg på landslaget etter VM

- Jeg har bestemt meg.

(Dagbladet): Landslagskaptein Wayne Rooney annonserte i dag på en pressekonferanse at han gir seg på landslaget etter VM i Russland i 2018.

Manchester United-spilleren snakket for første gang med media siden Sam Allardyce bekreftet at han ville beholde Rooney som kaptein for landslaget.

- Etter Russland føler jeg at det vil være tida for meg til å si farvel med internasjonal fotball. Jeg har bestemt meg, sa Rooney på pressekonferansen.

Fotballstjerna har scoret 53 mål på 115 kamper, og gjør ham til den mestscorende fotballspilleren på det engelske landslaget. Det var i september i fjor Rooney tangerte legenden Bobby Charltons rekord på 49 mål, men den har han altså passert nå.

Rekker trolig enda en rekord

Rooney ble hyllet verden over etter rekorden, og Dagbladet-kommentator Morten Pedersen regnet med at vi ville få se stjerna på landslaget i rundt tre år til. Den påstanden fikk han rett i.

KUNNE SATT PENGER PÅ ROONEY: Dagbladet-kommentator Morten Pedersen sier han kunne satt penger på Rooneys landslagsmål allerede da engelskmannen var 16 år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
KUNNE SATT PENGER PÅ ROONEY: Dagbladet-kommentator Morten Pedersen sier han kunne satt penger på Rooneys landslagsmål allerede da engelskmannen var 16 år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

- Jeg så ham debutere i Premier League 16 år gammel. Da kunne jeg godt ha satt penger på at han skulle ha laget mer enn 49 mål på de 106 landskampene, sa Pedersen for et drøyt år siden.

Rooney rekker trolig å slå enda en rekord før han legger landslagstrøya på hylla. Nå står han nemlig likt med David Beckham på andreplass i antall landskamper med sine 115. Foran ligger kun Peter Shilton, med 125 kamper.

Må kvalifisere seg

Den har Rooney trolig slått når VM i Russland arrangeres i 2018. Men først må laget kvalifisere seg for mesterskapet.

Den kvalifiseringen starter allerede på søndag, når England gjester Slovakia.

Ellers i gruppe F møter England også Litauen, Malta, Skottland og Slovenia.

Norge spiller i gruppe C mot Aserbajdsjan, Nord-Irland, Norge, San Marino, Tsjekkia og Tyskland.