AVSLAPPET GJENG: Alex Ferguson mener Manchester United stiller et modnere og roligere lag denne gangen, enn de gjorde i forrige finale mot Barcelona i 2009. Wayne Rooney ser i det minste avslappet ut.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
AVSLAPPET GJENG: Alex Ferguson mener Manchester United stiller et modnere og roligere lag denne gangen, enn de gjorde i forrige finale mot Barcelona i 2009. Wayne Rooney ser i det minste avslappet ut.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Rooney har aldri scoret mot et spansk lag

Men nå er han modnere enn i 2009, mener Alex Ferguson.

Følg Champions League-finalen i fotballstudio kl. 20!

LONDON/OSLO (Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson dro fram modnere spillere da han i går forklarte hvorfor laget hans er bedre enn det som tapte for Barcelona i 2009.

Spesielt ser skotten til Wayne Rooney for lederegenskaper i finalen i kveld, til tross for at spissen går ut til Wembley med en dyster statistikk i shortslomma:

Rooney har ifølge Opta aldri scoret mot et spansk lag, på 590 minutter totalt.

Alex Ferguson mener imidlertid spissen er bedre enn noensinne, og da kan den statistikken fort ryke.

- Vi er mer modne nå, Wayne Rooney spesielt. Han er mye modnere enn i 2009, sier Ferguson.

- Vi var skuffet da vi tapte i Roma. Men dette er ikke snakk om revansj. Vi er bare veldig fokuserte. Forberedelsene har vært bedre denne gangen, synes jeg. Og jeg føler meg ganske sikker på at vi har gjort alt riktig, sier han.

Sikker stopperduo
Rooney er selvfølgelig viktig foran, men minst like essensielt blir det trolig at Nemanja Vidic og Rio Ferdinand fortsetter sin gode tone i midtforsvaret.

Sist gang glapp det to ganger, men Ferdinand mener han har planen klar for å få stoppet Leo Messi og co.

- Thierry Henry og Messi er forskjellige spillere, men prnsippene er de samme. Pedro scorer mye, Villa er også en enorm spiller - og de holder seg bredt og kommer innover i banen. Det gjør det vanskelig, sier stopperen.

- Viktigst er det å være drillet som lag framfor å tenke på hva den enkelte skal gjøre. Klarer vi det, har vi store muligheter, mener Ferdinand.

Nemanja Vidic ser fram til å lede laget ut på Wembley som kaptein.

- Selvfølgelig er det en ære å være kaptein for en så stor klubb og i en så stor kamp, men det handler om å vinne trofeer. Vi klarte Premier League, nå konsentrerer vi oss om denne, og vi gjør det vi skal gjøre. Det handler om å være klare mentalt og fysisk. Vi har god erfaring i det gjennom mange viktige kamper. Det gjelder de unge spillerne også, sier Vidic.

Takler presset
Det var en avslappet trio som møtte verdenspressen på Wembley i går ettermiddag.

Alex Ferguson har gjentatt flere ganger at forberedelsene har vært perfekte. Det skal Barcelona få merke.

- Vi har klart å slappe av. Testimonialen til Neville var viktig sånn sett - få noe annet å tenke på. Den tok vekk litt av presset. Det er viktig at spillerne stoler på hverandre der ute. Jeg stoler i hvert fall på dem, sier Alex Ferguson.