SMILER IGJEN: Sir Alex Ferguson understreket at døra hans alltid sto åpen for Wayne Rooney. Fredag tok han imot invitasjonen og skrev under en ny kontrakt med Manchester United.Foto: Getty Images
SMILER IGJEN: Sir Alex Ferguson understreket at døra hans alltid sto åpen for Wayne Rooney. Fredag tok han imot invitasjonen og skrev under en ny kontrakt med Manchester United.Foto: Getty ImagesVis mer

Rooney har skrevet ny kontrakt med United

Såpeoperaen har tatt en bisarr vending.

||| (Dagbladet): To dager etter at Wayne Rooney forklarte at han ønsket seg vekk fra Manchester United på grunn av klubbens manglende ambisjoner, har han gjort fullstendig kuvending.

I ettermiddag melder United på sin hjemmeside at spissen mot alle odds har skrevet under på en ny femårskontrakt.

- Jeg er glad for å skrive ny kontrakt med United. De siste dagene har jeg snakket med manageren tro og støtte som har overbevist meg om å fortsette, sier Rooney selv.

Inn åpen dør Sir Alex Ferguson var synlig preget da han på en pressekonferanse tirsdag røpet at 24-åringen plutselig ønsket seg vekk, tre måneder etter at han uttalte at han ville bli på Old Trafford på livstid.

United-manageren sa ingen kunne forstå hva som hadde skjedd, men forsikret om at døren fortsatt sto åpen om Rooney ombestemte seg.

Det har han altså gjort nå.

- Jeg skriver nå under på en ny kontrakt med full tiltro til at ledelsen, trenerapparatet, styret og eierne er fullstendig dedikerte til at United vil opprettholde sin stolte historie, som var grunnen til at jeg kom til klubben i sin tid. sier Rooney.

Forstår fansen Spørsmålet nå er hvordan fansen vil respondere på den mildt sagt oppsiktsvekkende utviklingen i saken. I går kveld sto 30 maskerte personer, som utga seg for å være United-supportere, utenfor huset til Rooney og drapstruet ham dersom han gikk til byrival Manchester City.

Rooney er innstilt på at det vil ta tid å vinne dem tilbake.

- Jeg er sikker på at fansen har blitt skuffet over hva de har lest og sett den siste uka, men for min del handlet det om bekymring for framtida. Fansen har alltid vært fantastiske mot meg siden jeg kom, og nå er det opp til meg å vinne dem tilbake gjennom mine prestasjoner på banen.

Tøff uke Ferguson vil ikke ha noen piping eller ukvemsord fra supporterne.

- Jeg er sikker på at alle involverte i klubben nå vil stille seg bak Wayne og vise ham den støtten han trenger for igjen å prestere slik vi vet han er i stand til, sier han.

Den mektige skotten har altså fått viljen sin nok en gang, det er ytterst sjelden at United-manageren mister en spiller uten at han selv har gitt sitt samtykke. Etter seieren mot Bursaspor i Champions League, lovet United-sjefen at Rooney-sagaen skulle legges død på torsdag. Ett døgn på overtid innfridde han det løftet.

- Det har vært en vanskelig uke, men den voldsomme mediadekningen er noe vi forventer i Manchester United. Jeg sa til gutten at døra mi alltid vil være åpen, og jeg er henrykt over at Wayne har bestemt seg for å bli.

- Det er vanskelig å innse hvilken stor klubb man er i, og noen ganger må det slike hendelser til som vi har vært vitne til denne uka for å forstå det. Jeg tror Wayne nå forstår hvilken fantastisk klubb Manchester United er, sier han til klubbens hjemmeside.

Ferdinand aldri i tvil Mange har pekt på Rooneys agent, Paul Stretford, som mannen som har påvirket 24-åringen til å vende United ryggen.

Kontraktsforhandlingene har pågått lenge mellom Rooney og United, og det er blitt spekulert i at spissen ønsket seg en dobling av sin nåværende lønn på en snau million kroner i uka. United skal ikke ha vært villig til å strekke seg lenger enn til halvannen million.

Dermed seilet Manchester City opp som favoritt til å hente Rooney, på Eastlands var de angivelig klare til å tilby fjorårets store spiller i Premier League godt over to millioner kroner i ukelønn.

Det kunne lagkamerat Rio Ferdinand aldri ha sett for seg skulle skje.

- Det fantes aldri tvil i min sjel om at «Wazza» er Manchester United tvers igjennom. Jeg kunne aldri sett ham for meg i en annen klubb, og definitivt ikke i en Premier League-klubb, skriver Ferdinand til dem som følger ham på Twitter.