Rooney hetses

Bursdagsbarnet Wayne Rooney hudflettes i britisk presse etter at 19-åringen filmet seg til straffe mot Arsenal.

LONDON (Dagbladet): «Roo Dirty Rat» skriver The Sun over hele sistesida om sammenstøtet mellom Rooney og Arsenals Sol Campbell, som skaffet hjemmelaget straffe og det viktige førstemålet på Old Trafford.

I Daily Mail ledsages bildet av en jublende målscorer Ruud van Nistelrooy og Rooney med tittelen: «Juksemakere». Rooney skal selv ha innrømmet at Campbell ikke var borti ham før dommer Mike Riley blåste straffe.

Etter kampen nektet Sol Campbell å ta Rooney i hånda.

Dømt åtte straffer

Straffen til Manchester United var dommer Mike Rileys åttende straffe til hjemmelaget på like mange dømte kamper på Old Trafford. I dag må han tåle til dels kraftige beskyldninger om å være i lomma på Englands mektigste fotballag.

Det gjorde det ikke bedre at Riley allerede i det 18. minuttet overså det mange mente var et soleklart rødt kort til Ferdinand for å felle Fredrik Ljungberg - og igjen da Nistelrooy felte Ashley Cole. Heller ikke Arsenals Cole ble straffet for en rå takling av Ronaldo.

-  Riley avgjorde utfallet som vi vet han ofte kan gjøre på Old Trafford. I en så viktig kamp er det vanskelig å svelge en slik avgjørelse, sier Arsenal-manager Arsene Wenger.

-  Vi er vant til den slags avgjørelser når vi spiller mot Manchester United på Old Trafford, sier Thierry Henry.

På nittenårsdagen sin punkterte Rooney Arsenals drøm om å nå de magiske 50 kampene uten tap: Først ved å skaffe laget sitt straffe, deretter vred han kniven ytterligere inn gjennom 2-0-målet.

Ertesuppe

Med forrige toppoppgjør mellom Gunners og United på Old Trafford friskt i minne, fryktet mange et spilleropprør etter kampen. Og det kom - om enn ikke like voldsomt som forrige gang. Verst gikk det utover United-manager Alex Ferguson, som skal ha fått en skål suppe i hodet av en ikke navngitt Arsenal-spiller. Episoden skjedde idet Ferguson var på vei til et tv-intervju, og sjefen måtte skifte ut skjorte og slips med treningsdress før han viste seg på skjermen.

Ifølge Evening Standard skal sikkerhetsvaktene ha hatt et svare strev med å holde aggressive spillere fra hverandre på vei inn i garderoben, der Arsenals Thierry Henry og keeper Jens Lehmann skal ha vært mest involvert.

Like etter kampen skal Thierry Henry ha beskyldt United-keeper Carroll for å hale ut tida, mens Lehman konfronterte motpartens keeper i tunnelen.

-  Arsenal-spillerne gikk berserk, sier et vitne til kranglingen etter kampslutt.

-  Etter en ordveksling fløy innholdet i en suppebolle i Fergusons retning, sier et annet vitne til Evening Standard.

Ferguson måtte tørke suppe av hår og skjorte, men nevnte ikke episoden med et ord etterpå.

Dersom dommeren velger å inkludere episoden i sin rapport, kan det engelske fotballforbundet måtte ta stilling også til hele suppa.

RASER: Engelske aviser henger ut Wayne Rooney etter søndagens kamp.