TRIUMF:  Wayne Rooney og Manchester United jubler etter 4-2-seieren over Manchester City. FOTO: NTB SCANPIX
TRIUMF: Wayne Rooney og Manchester United jubler etter 4-2-seieren over Manchester City. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Rooney hylles for flammende tale: - Det gikk rett hjem

Og nå venter Chelsea.

(Dagbladet): Louis van Gaal er virkelig i ferd med å få sving på sakene i Manchester United. Etter en katastrofal start ligger laget på 3. plass, og søndag knuste de Manchester City 4-2.

United-spiller Daley Blind hyller kaptein Wayne Rooney for måten han oppildnet guttene på før Manchester-derbyet.

Han tok for seg den nære historien, det faktum at City hadde vunnet de fire siste derbyene.

Rotterace - Det gikk rett hjem. Alle visste hvor viktig denne kampen var. Ikke bare fordi innspurten av serien er et rotterace. Men også på grunn av historien i de fire siste derbyene, sier Blind, ifølge avisa Daily Mail.

Nederlenderen fortsetter:

- Wayne Rooney fortalte dette i garderoben til alle spillerne før kampen. Og det var noe du hadde i bakhodet da du entret gressmatta. Du så hvordan alle sloss for hverandre.

- Muligens var det litt sånn etter de første fem minuttene: «Hva er det som egentlig skjer her?» Men etter dette hentet vi oss inn, og gjorde det veldig bra. Vi hadde publikum bak oss. Det var utrolig.

Professor Ikke minst har visse systemendringer og detaljene til Louis van Gaal begynt å slå inn. Han har alltid med seg en bok hvor han gjør sine notater - nærmest som en professor som entrer forelesninger på universitetet.

Og lørdag er det bare å slippe alt du har i hendene: Klokka 18.30 møtes Chelsea og Manchester United på Stamford Bridge.

Blind ser konturene av et lag som kan vinne serien neste sesong. Men først og fremst handler det om å sikre seg plassen i Champions League, understreker han.

Det betyr at laget må havne blant de fire beste.