Rooney i tidenes scoringsform

Ikke rart Boro snakker om månelandinger.

• Premier League direkte: Seks kamper i ettermiddag

(Dagbladet.no) Wayne Rooney (22) er i kjempeslag for tida, og han har skutt motstanderne i filler for både Manchester United og England.

Spissen - som fylte år for tre dager siden - gikk målløs av banen i sine fem første kamper denne sesongen. Han sleit med skader og han sleit med formen.

Så løsnet alt på en gang.

Nå har han scoret i seks kamper på rad og plutselig står han bokført med sju mål denne sesongen, for United og England.

- Alt er mulig

Rooney er inne i sin sjette Premier League-sesong - og han har aldri tidligere hatt større scoringsflyt. Dagbladet.no har gått gjennom statistikken hans for disse sesongene, og bare én gang har han vært i nærheten.

I april forrige sesong scoret han åtte mål på åtte kamper.

NETTVENN: Wayne Rooney scorer her mot Roma i Champions League. Det har blitt mange mål på 22-åringen de siste ukene. Foto: EPA
NETTVENN: Wayne Rooney scorer her mot Roma i Champions League. Det har blitt mange mål på 22-åringen de siste ukene. Foto: EPA Vis mer

Men han gikk målløs av banen i to av disse kampene. Nå scorer han i hver eneste kamp, så Middlesbrough bør passe på engelskmannen på Old Trafford i kveld.

Da er det kanskje ikke rart at Boro-manager Gareth Southgate snakker om å lande på månen.

- Jeg husker at jeg før vi slo Chelsea for noen år siden sa at «hvis de kan sende en mann til månen, så kan vi slå Chelsea». Hvis du tror de kan sende en mann til månen, så er sånne ting mulig, sier Southgate ifølge klubbens hjemmeside.

Hargreaves tilbake

På de siste tre kampene har Manchester United scoret 12 mål - fire fulltreffere i hvert av oppgjørene mot Wigan, Aston Villa og Dinamo Kiev.

- Seiersrekka deres er fantastisk, men den må ta slutt etter hvert. Det er på tide vi sørger for at det skjer nå, sier Southgate.

United fikk imidlertid en oppløftende nyhet i går, da det ble klart at Owen Hargreaves har blitt skadefri raskere enn antatt. Anderson har bare blitt bedre og bedre sentralt på midtbanen, men i forrige uke ble også Paul Scholes skadd. Fra før var også midtbanespilleren Michael Carrick på skadelista.

- Owen er klar og han kommer nok til å starte. Det har vært ei frustrerende tid for ham, men nå er han klar igjen, sier Sir Alex Ferguson til Uniteds hjemmeside.

Rooney i tidenes scoringsform

Patrice Evra er også tilbake etter skade, mens kaptein Gary Neville trenger en reservelagskamp før han får løpe ut på Old Trafford igjen.

GATESPISS: Wayne Rooney stilte opp for en gateturnering tidligere denne uka.
ETT AV DE ENKLESTE: Rooneys scoring mot Dinamo Kiev på tirsdag.