Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Rooney innrømmet filming

Wayne Rooney (19 i går) innrømmer at Sol Campbell ikke var borti ham før straffen som ga Arsenal deres første tap på 50 kamper.

OLD TRAFFORD (Dagbladet): Selv Wayne Rooney så ikke ut til å tro sine egne øyne da dommer Mike Riley blåste straffe 72 minutter ut i toppoppgjøret mot Arsenal i går. Nærbildene fra sammenstøtet mellom Rooney og Campbell taler sitt tydelige språk, og Manchester United fikk det mange mente var et særdeles billig straffespark.

-  Urettferdig

-  Rooney sa til våre spillere at han ikke ble rørt. Det samme sa Campbell. Det var ganske klart. Vi føler denne straffen som dypt urettferdig, og det er klart spillerne er veldig skuffet. I en kamp som dette må dommeren være sikker, men her blåser han straffe, og det er det ikke noe å gjøre med, sier en svært skuffet Arsenal-manager Arsène Wenger etter 2- 0- tapet mot Manchester United.

Og dermed opplevde Ruud van Nistelrooy sitt déjàvu på Old Trafford: I fjorårets oppgjør der det endte 0- 0, brente han en viktig straffe. I går plasserte han den omstridte straffen sikkert i mål i kampens 73. minutt, og ble hyllet som en helt på en sydende hjemmebane.

Det viktige første målet var sikret, og Manchester United bare vokste.

Tre minutter på overtid overtar Rooney nok en gang hovedrollen på 19-årsdagen sin: Etter et perfekt innlegg fra Alan Smith på høyresida sørger Rooney for den aller beste bursdagsgaven til seg selv: 2- 0 mot Arsenal.

Knuste rekord

Nistelrooy og Rooney knuste dermed Arsenals drøm om femti strake kamper uten tap, en rekord det kan bli lenge til noen nærmer seg igjen.

I stedet ble gårsdagens kamp en milepæl for Manchester United: Med tre ferske poeng kan Sir Alex Ferguson notere seg og Manchester United totalt 1000 poeng i Premier League - 112 mer enn Arsenal på plassen bak.

Men hittil i år har Arsenal fortsatt et forsprang på åtte poeng til erkerivalen.

-  Vi spilte en god kamp, og har spilt 49 kamper uten tap. Jeg er fornøyd med innsatsen, sier Wenger.

Ferguson var naturlig nok enda mer fornøyd med sitt lags innsats.

-  Dette var en viktig seier, konkluderer Ferguson, som har kalt gårsdagens kamp tiårets viktigste.

Den omstridte straffen er han derimot taus om.

-  Dommeren må være streng. Han hadde en vanskelig jobb, sa Ferguson like etter kampen.

Og unngikk å nevne at dommer Riley lot være å blåse da Ronaldo ble meiet ned innenfor 16-meteren av Arsenal-back Ashley Cole 12 minutter før slutt.

Fem gule kort, tre til Arsenal, to til United, sier sitt - det var sterke følelser i sving på den våte gressmatta i går. Likevel var kampen fredelig i forhold til fjorårets toppmøte 21. september, som resulterte i et rekordstort politioppbud i hele Manchester i går.

Husker fjorårets slag

I fjor ble Ruud van Nistelrooy beskyldt for å få Patrick Vieira utvist, og flere Arsenal-spillere eksploderte. Det endte med en rekordstor bot på 175 000 pund til Arsenal, og fire spillere ble straffet individuelt: Lauren måtte stå over fire kamper, og fikk 470 000 norske kroner i bot, Vieira selv måtte stå over en kamp og betale 235 000, Parlour mistet en kamp og 117 000 kroner, mens Cole bare fikk bot, 117 000 kroner.

I går greide skuffede Arsenal-spillere å holde seg i skinnet, selv om stemninga i garderoben neppe var den beste etter det som ble oppfattet som en blodig urettferdig straffe. Særlig siden mange mente dommeren var altfor snill da Ferdinand i 18. minutt fikk felle Arsenals Fredrik Ljungberg i fred.

Arsenal dominerte første del av kampen, og sloss febrilsk foran United-målet for en utlikning.

United-kaptein Roy Keane sliter med et virus, og måtte stå over den viktige kampen i går. Dermed fikk Rio Ferdinand æren av å lede United mot den viktige seieren. Nå seiler Ferdinand opp som Keanes etterfølger permanent.

Etter tre strake uavgjort smakte det ekstra godt med seier for Manchester United, og Ferguson ser på ingen måte gapet opp til Arsenal som umulig å tette.

-  Ingenting er umulig, sier United-manageren.

BURSDAGSGAVE: Bursdagsbarnet Wayne Rooney, 19 år i går, så selv ikke ut til å tro sine egne øyne over gavepakken han fikk da Mike Riley blåste straffe etter duellen mot Sol Campbell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media