SKADD: Wayne Rooney skadet ankelen i landingen da han hoppet unna Bayern Münchens Mario Gomez i Champions League-kvarten på tirsdag. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/Scanpix
SKADD: Wayne Rooney skadet ankelen i landingen da han hoppet unna Bayern Münchens Mario Gomez i Champions League-kvarten på tirsdag. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/ScanpixVis mer

Rooney kan rekke derbyet mot City

- Ute i 2-3 uker, sier Sir Alex.

|||
(Dagbladet): Denne uka har en del spente United-fans ventet på et offisielt anslag på omfanget av ankelskaden til Wayne Rooney.

Nå forteller manager Alex Ferguson under sin ukentlige pressekonferanse som startet 10.30 i dag, at Rooney trolig vil være ute i to til tre uker. Det skriver Ben Hibbs, som er reporter for klubbens hjemmeside, på Twitter.

- Wayne vil være ute i 2-3 uker, så nasjonen kan slutte å be nå, sier Ferguson.

God margin til VMFor det er ikke bare United-fansen som har bekymret seg over skaden. Rooney blir garantert en viktig brikke for England i sommerens VM - om han da ikke slår opp igjen skaden eller pådrar seg en ny.

I går informerte Manchester United kort om at det ikke var tegn på brudd i ankelen, men at det eneste man så på MR-bildene var mindre leddbåndskader.

Det betyr at han kanskje rekker Manchester-derbyet mot City 17. april.

Mister toppkampenI så fall går han glipp av morgendagens toppkamp mot Chelsea, returkampen mot Bayern München onsdag og kampen mot Blackburn neste helg.

Fire dager etter City-kampen, spilles den første semifinalekampen for enten Bayern München eller Manchester United. Dersom Manchester-derbyet kommer for tidlig for Rooney, kan en eventuell CL-semi være neste mål.

Rooney vred ankelen i landingen etter at han hoppet unna Mario Gomez for å unngå å felle Bayern-spilleren bakfra og pådra seg sitt andre gule kort i første kvartfinalekamp i Champions League.

PS: Alex Ferguson sier også at både John O'Shea og Owen Hargreaves er kampklare, og at en av dem kan være med som innbytter i morgen og den andre mot Bayern onsdag.