Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rooney kan snakke seg inn på benken

Ferguson gjorde helomvending på pressekonferansen.

MYE MAS: Ankelen til Wayne Rooney har trolig fått mer oppmerksomhet enn noen annen kroppsdel den siste uka. Ryktene har svirret et par dager om et sensasjonelt tidlig comeback i morgen. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
MYE MAS: Ankelen til Wayne Rooney har trolig fått mer oppmerksomhet enn noen annen kroppsdel den siste uka. Ryktene har svirret et par dager om et sensasjonelt tidlig comeback i morgen. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson forsøkte i dag å sette punktum for ryktene om at Wayne Rooney kunne spille mot Bayern München i morgen i det som ville vært et oppsiktsvekkende raskt comeback.

- Nei, han har ikke en sjanse. Vi har gjort fine framskritt med gutten. Det medisinske støtteapparatet har gjort en fantastisk jobb, men jeg er ikke klar for å ta en sjanse med en spiller som ikke er hundre prosent frisk. Vi ser heller på Manchester City-kampen (17. april) eller kanskje på benken mot Blackburn (11. april), sier Ferguson ifølge klubbens hjemmeside.

Og dermed kunne ballen vært lagt død. Men da noen i salen spurte om det ikke var den minste sjans for at Rooney kan sitte på benken engang, klarte ikke Ferguson å være like bombastisk lenger.

- Jeg tror ikke det, nei. Kanskje han kan overtale meg til det. Men nei, dette er vanskelig, sa manageren.

Og helte dermed friskt vann på mølla til de engelske journalistene som fortsatt tror Rooney vil være med i troppen i morgen.

Trente ikkeRooney dukket som ventet ikke opp på Manchester Uniteds fellestrening i dag.

Men det stoppet ikke spekulasjonene rundt hans eventuelle spill i morgendagens returkamp i Champions League-kvarten mot Bayern München.

De ivrigste konspirasjonsteoretikerne vil kanskje fortsatt hevde at Ferguson driver med verbale finter og vil overraske med Rooney i morgen, men de øvrige av oss innser nå at han nok må vente litt til.

OppstandelseHysteriet rundt Wayne Rooneys ankelskade har nærmest antatt bibelske dimensjoner gjennom påsken.

Fra den dystre frykten for en ødelagt sesonginnspurt og VM i fare rett etter ankelvridningen under kampen mot Bayern sist tirsdag,  begynte det å versere rykter om en nærmest mirakuløs «oppstandelse».

Langfredag varslet manager Alex Ferguson at det ville ta 2-3 uker før spissen var tilbake. Men allerede i går ble det meldt at Rooney skulle testes på trening seinere på dagen.

Han trente ikke med lagkameratene, men Daily Mirror forteller i dag om en «hemmelig trening» der Rooney allerede skulle ha forsøkt å løpe noen skritt.

Oksygentelt og vanntredemølleHemmeligheten bak fotballikonets hurtighelbredelse skal være en intensiv behandling med bruk av oksygentelt, vanntredemølle og vanlig ergometersykkel.

I kulissene lurer selvsagt de kryssende interessene fra landslagssjef Fabio Capello, som vet hvor viktig Rooney blir for ham og England i VM til sommeren.

Og sånn deler Rooneys skade den engelske nasjonen i to: De som synes det viktigste er å få mannen på banen i spill for United så snart som mulig.

Og den andre halvdelen som vil at Rooney skal matches forsiktig for ikke å risikere noe med tanke på resten av våren og sommeren med landslaget.

Kilder nær Capello sier til Daily Telegraph at italieneren føler seg trygg på at United ikke tar noen sjanser med Rooney.

Alex Ferguson irriterer seg sannsynligvis grønn og gul over alle som vil sette landslaget foran United. Som han sa til klubbens egen hjemmeside før pressekonferansen sist fredag:

- Wayne vil være ute i 2-3 uker, så nasjonen kan slutte å be nå.

FRISKMELDT: Men John O'Shea er tilbake etter langvarig skade, og kan være på benken mot Bayern München i morgen. Her sammen med sjefen på dagens trening på Carrington. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
FRISKMELDT: Men John O'Shea er tilbake etter langvarig skade, og kan være på benken mot Bayern München i morgen. Her sammen med sjefen på dagens trening på Carrington. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!