HEDRET: Wayne Rooney (midten) mottok prisen som årets spiller da den engelske spillerforeningen arrangerte sin årlige galla. Aston Villas James Milner (t.h.) ble stemt fram som årets unge spiller, mens tidligere Leeds-kaptein Lucas Radebe ble hedret med en hederspris.Foto: SCANPIX/AP Photo / PA
HEDRET: Wayne Rooney (midten) mottok prisen som årets spiller da den engelske spillerforeningen arrangerte sin årlige galla. Aston Villas James Milner (t.h.) ble stemt fram som årets unge spiller, mens tidligere Leeds-kaptein Lucas Radebe ble hedret med en hederspris.Foto: SCANPIX/AP Photo / PAVis mer

Rooney kåret til årets spiller

Spillere fra fem klubber i elleveren.

||| (Dagbladet): Den engelske spillerforeningen (PFA) arrangerte søndag kveld sin årlige galla, som i tradisjon tro ble avsluttet med utdeling av priser for året spiller, årets unge spiller og årets lag i engelsk fotball.

Det skulle vise seg at de profesjonelle spillerne i engelsk fotball hadde stemt slik fotballekspertene og spillselskapene hadde forventet:

Oddsfavoritten Wayne Rooney ble nemlig kåret til årets spiller av spillerkollegene.

Manchester United-stjernen utgjorde sammen med Arsenals Cesc Fabregas, Manchester Citys Carlos Tevez og Chelseas Didier Drogba kvartetten som sto på den endelige nominasjonslista, som ble offentliggjort for 10 dager siden.

Nå står han igjen som den første engelske vinneren av utmerkelsen siden Liverpools Steven Gerrard i 2006. Samtidig er det fjerde året på rad at en Manchester United-spiller topper PFA-kåringen. Ryan Giggs vant prisen i fjor, mens Cristiano Ronaldo gikk til topps i avstemningen de to foregående sesongene.

- Det er en veldig god følelse å vinne prisen som årets spiller siden det er spillerne selv som stemmer. Dette er noe som gjør meg veldig stolt, og det er en stor ære. Jeg husker godt da jeg kom hit i både 2005 og 2006 og vant prisen for årets unge spiller. Da så jeg spillerne som vant hovedprisen, og det er noe jeg har siktet mot å vinne siden den gang, sier Rooney, ifølge nyhetsbyrået PA.

Milner og Radebe hedret
24-åringen var også nominert til årets unge spiller, men det var en pris som gikk til jevnaldrende James Milner, som har hatt en meget god sesong i Aston Villa-trøya. Det vil sannsynligvis gi ham en plass i Englands VM-tropp i Sør-Afrika.

- Jeg har blitt flyttet inn i midten, og det har passet meg bra, siden jeg da har fått mulighet til å påvirke kampene mer, sier Milner.

Også tidligere Leeds-kaptein Lucas Radebe ble hedret under årets galla. Den sørafrikanske 41-åringen mottok hedersprisen.

- Jeg er veldig stolt over å ha fått slik en flott utmerkelse. Idretten kan endre verden, og fotballen har hatt en enorm betydning for meg og mine, sier Leeds-legenden.

United-kvartett på årets lag
Rooney og Milner fikk naturlig nok også en plass blant de 11 spillerne på årets lag. Rooney har med seg tre lagkamerater fra Manchester United, mens James Milner har med seg Richard Dunne fra Aston Villa. Også Chelsea og Arsenal er representert med to spillere hver, mens Joe Hart, som har vært på utlån i Birmingham fra Manchester City, vokter målet på dette slagkraftige mannskapet:

Joe Hart (Birmingham) - Branislav Ivanovic (Chelsea), Thomas Vermaelen (Arsenal), Richard Dunne (Aston Villa), Patrice Evra (Manchester United) - Darren Fletcher (Manchester United), Cesc Fabregas (Arsenal), James Milner (Aston Villa), Antonio Valencia (Manchester United) - Didier Drogba (Chelsea), Wayne Rooney Manchester United).

PS! Wayne Rooney måtte stå over mot Tottenham med en lyskeskade. Han mister også neste helgs møte med Sunderland, men håper og tror han kan få med seg seriefinalen mot Stoke på Old Trafford 9. mai. VM er med andre ord ikke i fare for stjernespissen.

- Lysken kommer til å være helt bra i VM, så det er ingen grunn til bekymring. Jeg håper å spille for United i sesongens siste kamp, sier prisvinneren.