DÅRLIG: Wayne Rooney var en av de største engelske skuffelsene i VM. Treneren hans i Manchester United mener de oppskrudde forventningene må ta hovedskylda. Foto: AFP
DÅRLIG: Wayne Rooney var en av de største engelske skuffelsene i VM. Treneren hans i Manchester United mener de oppskrudde forventningene må ta hovedskylda. Foto: AFPVis mer

- Rooney knust av forventningene

Sir Alex forklarer VM-fiaskoen.

|||(Dagbladet): England og Wayne Rooney spilte tre begredelige kamper i gruppespillet i VM, så røyk de 4-1 mot Tyskland i åttedelsfinalen og ble sendt hjem til England.

- Det var så enorme forventninger til ham. Folk pratet om at han skulle bli turneringens beste spiller. Ikke glem at det var oppbygningen til mesterskapet, han skulle være stjerna og spille bedre enn Messi og Cristiano Ronaldo, sier Sir Alex Ferguson til The Guardian.

Ferguson var bekymret for Rooney etter 0-0-kampen mot Algerie, der Rooney kanskje spilte karrierens svakeste kamp. Manchester United-manageren ringte spissen sin og ba ham om å slappe av og ikke bli påvirket av den «utmattende» stemningen i den engelske troppen.

England kvalifiserte seg til VM etter ni seire på ti kvalikkamper. Tapet kom da de allerede var kvalifisert til mesterskapet, men Ferguson mener verdien av kvaliken ble overvurdert i England.

- De hadde en enkel vei til Sør-Afrika. De kvalifiserte seg fra en gruppe der man feiler kanskje en av en million ganger. Kanskje det hadde vært bedre med en hardere kvalikgruppe, den enkle gruppa og de gode resultatene ble en byrde.

Skotten tror Tyskland er gode på grunn av vinterpausen - og deres kollektive mentalitet.

- Den tyske fotballhistorien er helt fantastisk. Mentaliteten deres og trua de har på seg selv, bærer dem veldig langt. Ingen engelske spillere har erfaring med å spille VM-semifinale, mens tyskernes innstilling er «vi spiller alltid i semifinalen».

- I tillegg har de en måneds vinterpause i januar, det sørger for at de er mer uthvilt til mesterskap om sommeren.

Tyskland spiller - som normalt - semifinale i morgen der de møter Spania. I kveld møter Nederland det eneste sør-amerikanske laget som er igjen, Uruguay. Kampstart er 20.30 i begge kampene.