- Rooney kommer med uttalelse i dag

Engelske journalister varsler at spissen vil fortelle sin versjon.

LIKE BLID: Wayne Rooney var i godt humør på trening i går - til tross for nedbøren og det faktum at det var rett før Alex Ferguson skulle offentliggjøre at Rooney vil vekk fra Manchester United. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
LIKE BLID: Wayne Rooney var i godt humør på trening i går - til tross for nedbøren og det faktum at det var rett før Alex Ferguson skulle offentliggjøre at Rooney vil vekk fra Manchester United. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Det er varslet at det vil komme en uttalelse fra Wayne Rooney i løpet av ettermiddagen eller kvelden.

Meldingen dukket først opp på Twitter-profilen til The Guardian-journalist Daniel Taylor, og har siden dukket opp på stadig flere nettsteder.

Enn så lenge er det ikke bekreftet at det kommer noen slik uttalelse i dag, men mange venter i spenning på å høre United-spissens egen versjon av hvorfor han nå ønsker seg bort fra klubben der han har spilt siden han kom fra Everton som 18-åring. Rooney fyller 25 år førstkommende søndag.

Sa fra i sommer Det var sjefen sjøl, Alex Ferguson, som i går fortalte den overraskende nyheten om at han allerede i august fikk beskjed om at Rooney ikke ville forlenge kontrakten sin med United.

Den nåværende kontrakten går fram til sommeren 2012. Ferguson sa imidlertid at han ikke forsto hvorfor 24-åringen, som bare måneder i forveien sa han ville bli i klubben karrieren ut, plutselig hadde skiftet mening

- Det var fryktelig skuffende at han ønsket å dra. Vi kunne bare ikke forstå det, sa Ferguson.

Ferguson understreket at han ikke hadde kranglet med Rooney på noe tidspunkt, og stilte seg uforstående til hvorfor Rooney sa at han ikke hadde vært skadd i høst. Manageren gjentok i går at Rooney har hatt en liten ankelskade, som også var grunnen til at han ble spart i et par kamper.

Skadd igjen Rooney spiller ikke kveldens Champions League-kamp mot Bursaspor. Ferguson kunne ikke annet enn å smile da han i går kunngjorde at spissen var ankelskadd.

Skade eller ei - lederen for Uniteds norske supporterforening, Ole P. Pedersen, sa til Dagbladet i går at han ikke regner med å se Rooney i den røde drakta igjen.

- Med mindre Fergie blir tvunget til det av sportslige grunner, tror jeg ikke han vil spille for United igjen. Om han løper ut på Old Trafford igjen vil definitivt noen protestere. Mange er veldig, veldig skuffet - men vi ønsker ikke spillere som ikke skjønner hvor flott det er å spille i klubben, da kan de ha det så godt. Rooney er i ferd med å gjøre en tabbe, sa Pedersen.