18 ÅR ETTER:  Manchester Uniteds Wayne Rooney nærmest kopierte David Beckhams mål fra Wimbledon-kampen i 1996 da han scoret fra midtbanen mot West Ham i dag. På tribunen satt Beckham selv og fikk med seg scoringen. Foto: REUTERS / Andrew Winning / NTB Scanpix
18 ÅR ETTER: Manchester Uniteds Wayne Rooney nærmest kopierte David Beckhams mål fra Wimbledon-kampen i 1996 da han scoret fra midtbanen mot West Ham i dag. På tribunen satt Beckham selv og fikk med seg scoringen. Foto: REUTERS / Andrew Winning / NTB ScanpixVis mer

Rooney kopierte Beckham mens den tidligere United-stjerna satt på tribunen

Klinte til i 2-0-seieren over West Ham.

(Dagbladet): Alexander Tettey var svært nær ved å ha scoret rundens mål da han banket inn 2-0 for Norwich fra rundt 20 meter tidligere i dag.

Men åtte minutter ut i kampen mellom West Ham og Manchester United ble det klart at mannen det vil bli snakket om etter dagens runde er Wayne Rooney.

Blant annet vil nok David Beckham snakke om målet, som han fikk seg fra tribunen på Upton Park.

Fra midten Da Wayne Rooney oppdaget at West Ham-keeper Adrián sto altfor lang ute, klinte spissen til.

Fra et par meter inn på midtbanen fyrte han i vei en volley, som gikk i bue over en keeper uten anelse om hvor han var, spratt i bakken en meter før mål - og opp i nettaket.

- Det skjedde på instinkt. Jeg snudde meg, sjekket kjapt, og så at keeperen ikke var på linja. Jeg har forsøkt flere ganger før, og heldigvis gikk den inn, sier Rooney om scoringen sin til Sky Sports.

For 18 år siden utførte David Beckham en ganske lignende scoring for United i sesongåpningen mot Wimbledon på Selhurst Park.

Både målet, og måten Beckham sto med armene og jublet, er ikonisk for United-supportere.

På tribunen Etter å ha filmet Rooneys scoring, satte producer raskt over til bilder som viste David Beckham på tribunen.

De viste at den 38 år gamle stjernen ble sjokkert og lattermild av å se Rooney nærmest kopiere hans egen scoring, med sønnene ved sin side.

I 1996 var det keeper Neil Sullivanso var på bærtur da Beckham satte inn sin legendariske scoring fra midtbanen.

- Det er et av mine beste. Jeg vil ikke si at det er favoritt-scoringen min, men når jeg treffer så er det flott for meg og for laget, forteller Rooney.

Mer Rooney Wayne Rooney ga gjestene mer å juble for. Men på 2-0-scoringen fikk spissen litt mer hjelp.

 PÅ BÆRTUR:  West Hams keeper Adrian var på en real bærtur da Rooney fyrte av. Det vil keeperen trolig bli husket for en stund. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB Scanpix
PÅ BÆRTUR: West Hams keeper Adrian var på en real bærtur da Rooney fyrte av. Det vil keeperen trolig bli husket for en stund. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB Scanpix Vis mer

En klarering fra West Hams Mark Noble slo helt feil, og endte opp i Rooneys fot - og deretter i nettmaskene.

Manchester United trengte virkelig dagens opptur, etter det bitre 3-0-tapet mot Liverpool hjemme på Old Trafford forrige helg.

For West Ham var det nok surere at de ikke greide å gjøre så mye for å sikre sin fjerde hjemmeseier på rad.

Wayne Rooney er nå den tredje-mestscorende United-spilleren gjennom tiden med sine 212 mål. Bare Denis Law (237) og Sir Bobby Charlton (249) er foran ham på lista.

Beckhams legendariske scoring mot Wimbledon i 1996 kan du se her.

Tirsdag får United en vanskeligere nøtt å bryne seg på. Da gjester Manchester City Old Trafford.

West Ham får besøk av Hull onsdag.

PÅ TRIBUNEN:  David Beckham befant seg i dag på tribunen på Upton Park og fikk med seg Rooney-målet. Her fra en tidligere kamp mellom West Ham og Manchester United. Foto: Stella Pictures
PÅ TRIBUNEN: David Beckham befant seg i dag på tribunen på Upton Park og fikk med seg Rooney-målet. Her fra en tidligere kamp mellom West Ham og Manchester United. Foto: Stella Pictures Vis mer