Rooney låste foten i metallapparat

Enda en sprø fotballskade.

(Dagbladet.no): Ingen har vært mer uheldig med skader enn Wayne Rooney denne sesongen. I går ble det rapportert at United-spissen, som har herjet vilt den siste tiden, skadet ankelen på trening og er ute av spill i fire uker.

I dag avslører The Sun hvordan det hele skjedde.

Og verken Nemanja Vidic, Wes Brown eller de andre hardttaklende spillerne på United trenger å ha dårlig samvittighet for at laget må klare seg uten Rooney i tiden framover.

Faktum er nemlig at ingen var i nærheten av Rooney, som sto tilnærmet i ro og ventet på sidelinja. Da 21-åringen tok et steg tilbake, låste han foten inni et metallapparat spillerne pleier å løpe rundt. Rooney ramlet bakover og vrikket den høyre ankelen kraftig.

Smertene var så store at han måtte bæres av banen.

Må stole på Saha

Nå må United feste sin lit til at Louis Saha reduserer savnet av Rooney til et minimum - og ikke minst at franskmannen holder seg skadefri. For i form er det ikke mange bedre spisser enn Saha i Premier League.

Det hjelper lite for landslagssjef Steve McClaren, som må klare seg uten sitt største angrepsvåpen mot Kroatia 21. november.

VAR PASSIV TILSKUER: Wayne Rooney deltok ikke en gang i spillet da han vrikket ankelen sin stygt. 21-åringen sto på sidelinja og skulle bare ta et steg bakover da ulykken skjedde. Foto: AP
VAR PASSIV TILSKUER: Wayne Rooney deltok ikke en gang i spillet da han vrikket ankelen sin stygt. 21-åringen sto på sidelinja og skulle bare ta et steg bakover da ulykken skjedde. Foto: AP Vis mer

- Det er veldig skuffende. Med den formen han er i, og innsatsen han har gjort for landslaget i de siste to kampene, var dette et stort slag, sa McClaren i går.

For United mister han minst tre kamper. Med rask rekonvalesens kan han være tilbake mot Derby 8. november, eller i hvert fall til Liverpool-kampen uka etter.

United møter Blackburn på Old Trafford i morgen ettermiddag.

• Les om de sprøeste fotballskadene her!

<B>MÅ STOLE PÅ SAHA:</B> Uten Rooney får Louis Saha sjansen i United-angrepet.