BLANDET FORESTILLING: Wayne Rooney serverte et praktfullt innlegg foran Englands scoring, men hadde også noen nedturer i løpet av kampen mot Italia i natt. Foto: Odd Andersen, AFP / NTB Scanpix
BLANDET FORESTILLING: Wayne Rooney serverte et praktfullt innlegg foran Englands scoring, men hadde også noen nedturer i løpet av kampen mot Italia i natt. Foto: Odd Andersen, AFP / NTB ScanpixVis mer

Rooney latterliggjøres på sosiale medier etter tapet mot Italia

Men roses av sjefen.

(Dagbladet): Wayne Rooney serverte et av VMs lekreste innlegg, og det med venstrebeinet som ikke er hans sterkeste, foran Englands eneste mål mot Italia i natt.

Men et løp og en pasning i ypperste verdensklasse var ikke nok til å redde Rooney fra en god porsjon vitsing og mobbing på sosiale medier. Se eksempler hos 101greatgoals.com.

For eksempel blir en totalt mislykket corner mot slutten av kampen forutsigbart nok koblet opp mot ukelønna hans i klubblaget på rundt tre millioner kroner.

- Gjorde det bra Englands landslagssjef Roy Hodgson forsvarer både Rooneys prestasjoner og sitt eget valg med å starte med United-angriperen på venstrekanten.

- Vi ville ha Raheem Sterling rundt Andrea Pirlo på grunn av bevegeligheten hans, og det betød å flytte Wayne Rooney. Jeg synes han gjorde det bra, sier Hodgson ifølge AFP.

- Han skapte målet for oss og jobbet hardt, og gjorde det bra da vi flyttet ham inn i midten. Det vil alltid være en spiller med mye diskusjon rundt seg, men jeg synes det er strengt av folk å kritisere prestasjonen hans, for i mine øyne spilte han bra, sier Hodgson.

- Skal kose meg Rooney snakket tidligere denne uka om presset som han selv og mediene har lagt på ham i tidligere mesterskap.

- Jeg har forsøkt å svare på det. Denne gangen har jeg ikke gjort det, og kommer ikke til å gjøre det. Jeg skal kose meg, sa Rooney på forhånd.

Englands neste kamp er på torsdag mot Uruguay, som fikk en sjokkstart på VM da de overraskende tapte 1-3 for Costa Rica i går.