Rooney lot ikke skandalene ødelegge

La utroskapsbeskyldningene bak seg og scoret da England slo Sveits på bortebane.

LOT SEG IKKE AFFISERE: Wayne Rooney så ikke ut til å bry seg om utroskapsryktene under kampen mot Sveits tirsdag, og holdt også kraftig igjen på feiringsfronten da han skjøt England i ledelsen.  Også Ashley Cole og Phil Jagielka forholdt seg nokså reserverte, mens pasningslegger Glen Johnson iallfall dro på smilebåndet. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
LOT SEG IKKE AFFISERE: Wayne Rooney så ikke ut til å bry seg om utroskapsryktene under kampen mot Sveits tirsdag, og holdt også kraftig igjen på feiringsfronten da han skjøt England i ledelsen. Også Ashley Cole og Phil Jagielka forholdt seg nokså reserverte, mens pasningslegger Glen Johnson iallfall dro på smilebåndet. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

|||Den kulørte pressen har fråtset i saken om Wayne Rooneys påståtte utroskap, men spissen la alt bak seg og scoret da England slo Sveits på bortebane tirsdag.

Tabloidavisene i England har slått skandalen stort opp, og selv Sveits-trener Ottmar Hitzfeld har snakket om den. Mange lurte på om Rooney ville klare å spille med alt kaoset rundt seg.

Men Fabio Capello valgte å stole på Manchester United-spissen, som er på vei mot sin gamle godform.

Det gjorde han nok rett i. For bare ti minutter ut i kampen ga Rooney gjestene ledelsen i Basel.

Han har slitt med måltørke i det siste, og hadde et svært skuffende VM-sluttspill, så målet var nok etterlengtet. Det var hans første landslagsmål på over ett år.

I sentrum
Capello kunne ikke dy seg da han etter kampen fikk spørsmål om Rooneys prestasjon.

— Du så kampen, gjorde du ikke? Han spilte bra. Han var i begivenhetenes sentrum. Jeg tror presset på ham var stort, men han spilte bra, sa landslagstreneren.

Sveits leverte et godt VM og holdt lenge følge med England på hjemmebane. Først godt ut i annen omgang kom kalddusj nummer to. Da var det Adam Johnson som satte inn 2-0 for gjestene.

Xherdan Shaqiris redusering ga håp om nytt liv i kampen, men da Darren Bent la på til 3-1 to minutter før full tid, kunne de engelske supporterne virkelig begynne feiringen.

— Ingen tvil
Så spørs det om ikke Wayne Rooney får mye spalteplass også onsdag. Denne gang kanskje i en mer positiv sammenheng.

— Jeg synes første omgang var helt perfekt. Vi gjorde alt det treneren ba oss gjøre. Vi ble litt late i annen omgang, men det var aldri tvil, mente Steven Gerrard.

Bulgaria slet også på hjemmebane tirsdag og tapte 0-1 for Montenegro etter Elsad Zverotics mål i det 35. minutt.

(NTB)