Rooney må vite draktfargen før han legger seg

- Jeg har gjort det hele karrieren.

DU SPILLER I HVITT, WAYNE: Når Wayne Rooney i kveld spør materialforvalteren hvilken draktfarge han skal drømme om i natt, er svaret etter all sannsynlighet helhvitt.  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
DU SPILLER I HVITT, WAYNE: Når Wayne Rooney i kveld spør materialforvalteren hvilken draktfarge han skal drømme om i natt, er svaret etter all sannsynlighet helhvitt. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpixVis mer


(Dagbladet): Wayne Rooney er endelig ferdig med karantenen han ble ilagt etter nedsparkingen av Montenegros Miodrag Dzudovic i oktober.

I morgen spiller han trolig sin første kamp i EM 2012, mot vertslandet Ukraina. En kamp som kan bety både kvartfinale og EM-exit for begge lag.

Noe av det siste Rooney gjør før han legger seg i kveld, er å kontakte lagets materialforvalter. Han må nemlig vite hvilke draktfarger lagene spiller i på Donbass Arena i morgen kveld.

Ser for seg scoringer Svaret tar han med seg til sengs, og bruker det til å se for seg hva som skal skje på banen i morgen. For når Rooney visualiserer det som skal skje, vil han ha flest mulig detaljer - som draktfargene - korrekt.

- Jeg har gjort det hele karrieren, helt siden jeg kom inn på laget til Everton, egentlig. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har alltid spurt materialforvalteren hvilken draktfarge vi skal bruke, funnet ut hvilken farge det andre laget har på seg, og visualisert at jeg scorer mål, eller andre gode ting som skjer i kampen, forteller United-spilleren til Daily Mail.

Og når man uansett sliter med å finne veien til drømmeland, kan tiden utnyttes til effektiv og målrettet dagdrømming.

- Jeg gjør det før hver eneste kamp, får gode tanker og ser for meg gode øyeblikk. Forhåpentligvis kan det hjelpe meg. Jeg gjør det natta før kamper, når jeg ligger i senga. Jeg har alltid syntes det har vært vanskelig å få sove kvelden før, så dette er det jeg driver med, sier Rooney.

- Ikke vært god nok Til tross for at han i en årrekke har vært regnet som en av verdens beste fotballspillere, har 26-åringen fortsatt til gode å slå ut i full blomst i et mesterskap. Sist han scoret var i EM i 2004. Foran de to mesterskapene England har spilt siden det, VM i 2006 og 2010, har han slitt med skader og ikke levd opp til de høye forventningene.

KARANTENE: Wayne Rooney rekker ut en hånd til Montenegros Miodrag Dzudovic etter å ha sparket ham ned i frustrasjon. Sparket ga Rooney karantene i de to første EM-kampene. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix
KARANTENE: Wayne Rooney rekker ut en hånd til Montenegros Miodrag Dzudovic etter å ha sparket ham ned i frustrasjon. Sparket ga Rooney karantene i de to første EM-kampene. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix Vis mer

- Jeg føler jeg er en bedre spiller nå og har mer å by på. Jeg føler jeg har mer inne. Men i internasjonale turneringer har jeg ikke vært god nok, og jeg håper å endre på det, sier Rooney.

Sjansen byr seg i morgen. I helhvit drakt, som Rooney vil få beskjed om når han spør materialforvalteren i kveld. England står oppført som hjemmelag til tross for at de møter Ukraina i ukrainske Donetsk.

• Sjekk Lars Dybwads oddstips foran kveldens EM-kamper: Kroatia - Spania og Italia - Irland.