TILGITT: Wayne Rooney måtte be sir Alex Ferguson og lagkameratene om unnskyldning før han skrev under en ny kontrakt med klubben.Foto: Getty Images
TILGITT: Wayne Rooney måtte be sir Alex Ferguson og lagkameratene om unnskyldning før han skrev under en ny kontrakt med klubben.Foto: Getty ImagesVis mer

Rooney måtte krype for sir Alex og lagkameratene

- Vi er alle såret, sier Ferguson.

||| (Dagbladet): Det ble en stund hevdet at de ikke lenger var på talefot, men selv om det denne uka ble offentlig kjent at Wayne Rooney ønsket seg bort fra Manchester United, ga sir Alex Ferguson tydelig beskjed om at døra fortsatt sto åpen om han skulle ombestemme seg.

To dager før sin 25-årsdag valgte Rooney å akseptere managerens stående invitasjon og skrev under en ny femårsavtale med klubben. Det betyr at han, mot en klekkelig lønnsøkning, har bundet seg til Old Trafford fram til sommeren 2015.

En av tidenes mest spektakulære kuvendinger i engelsk fotball, forteller mye om tilværelsen man opererer i, mener Ferguson.

- Det er utrolig hva slags verden vi lever i. Ting blir ofte snudd på hodet, og vi har tatt en ny vending i dag. Det jeg tror skjedde, var at Wayne kom på andre tanker og innså hvilken enorm klubb Manchester United er, forteller United-sjefen i et intervju med MUTV.

- Ba alle om unnskyldning Skotten har aldri vært kjent for å være nådig mot spillere som trosser ham, slik Rooney gjorde da han utbasunerte at United manglet ambisjoner, og at det var derfor han ville videre i karrieren sin. Selv ikke klubbens største stjerne ble tatt tilbake i varmen uten å måtte krype til korset.

- Han ba spillerne og meg om unnskyldning i dag tidlig, og jeg tror også han kommer til å be supporterne om unnskyldning. Det er viktig, for vi er alle blitt såret av det som har skjedd de siste par dagene. Jeg har alltid sett det som en kvalitet hos mennesker at de er i stand til å beklage. Jeg beundrer den egenskapen. Han innser at han har gjort en feil, og det er noe som skjer, særlig med unge mennesker, sier Ferguson.

Kort tid etter at manageren hadde gjort seg ferdig i klubbens eget TV-studio var det Rooneys tur til å fortelle om den siste uka, som har vært av det turbulente slaget. Han tok ikke Ferguson på ordet, men uttrykte i det minste forståelse for supporternes irritasjon. 

- Jeg er sikker på at fansen er sinte etter alt de har hørt i media. Min melding til dem er at jeg bryr meg om klubben og ønsker å være her. Det tror jeg er viktig for dem å vite. Jeg vil fortsatt være suksessfull i denne klubben. Enkelte supportere vil kanskje ikke innfinne seg med tanken så raskt. Det vil kanskje ta tid. Men jeg kommer til å gi 100 prosent på banen og ønsker å gjenoppbygge forholdet. Jeg håper vi kan jobbe sammen om dette, og forsøke å gjøre det beste for Manchester United og vinne trofeer, forteller Rooney til MUTV.

Overbevist Til slutt var det Fergusons følelsladde monolog på tirsdagens pressekonferanse før møtet med Bursaspor som overbeviste Rooney til å be agent Paul Stretford om å sette seg tilbake til forhandlingsbordet.

- Da dette ble offentlig, var vi nødt til å handle raskt. Da det alt kom ut, så det ikke ut til å være noen annen utvei, og det var det. Men manageren gikk åpent ut og gjorde det klart at døra fortsatt var åpen for meg til å skrive under, og at han fortsatt ville ha meg. Da tok jeg kontakt med agenten min og sa «la oss sette oss ned med dem, og forsøke å få underskrevet denne avtalen». Vi dro og snakket med manageren, David Gill og Glazer-familien, og nå er jeg bare glad for at det ordnet seg, sier han.

Det er naturlig nok også Ferguson, som omtaler fredag 22. oktober som en stor dag for Manchester United.

Nå handler det om å legge dette bak oss, få Wayne Rooney tilbake på banen og spille slik vi alle vet han kan. Dette er en stor dag fra Manchester United, samtidig som det er en klar beskjed til alle spillere og alle fans at vi er den største klubben i verden, og det skal vi aldri glemme, understreker han.

Statistikken viser også at Manchester United har behov for Wayne Rooneys tjenester. Siden han kom til klubben høsten 2004 har United gått seirende ut av 72 prosent av Premier League-kampene han har startet. Uten ham synker prosenten til 56, ifølge statistikk- og analyseselskapet Opta.