Rooney mener dette er hans beste scoring for England

Rangerer gavepakken foran de 28 første landslagsmålene.

ENDELIG, WAYNE: Wayne Rooney har knapt noen gang fått en scoring mer servert enn den han nikket inn etter 48 minutter mot Ukraina. Men lettelsen var så enorm for spissen at han ikke kunne brydd seg mindre om forspillet. Foto: Carl de Souza/AFP/NTB scanpix
ENDELIG, WAYNE: Wayne Rooney har knapt noen gang fått en scoring mer servert enn den han nikket inn etter 48 minutter mot Ukraina. Men lettelsen var så enorm for spissen at han ikke kunne brydd seg mindre om forspillet. Foto: Carl de Souza/AFP/NTB scanpixVis mer

DONETSK (Dagbladet): Han briljerte på ingen måte. Men tre ting var viktigere for England og Wayne Rooney mot Ukraina i går:

1. Spissen var tilbake på banen. 2. Han ble matchvinner. 3. England kvalifiserte seg til kvartfinalen, som gruppevinner.

- Det kunne blitt et par mål til, men det var godt å få det ene - og tre poeng, sa Rooney i intervjusonen i natt.

- Vi ender på topp av tabellen i gruppa, og vi har møtt tøffe lag. Nå håper vi at vi angriper derfra.

Italia neste På søndag venter Italia i Kiev. Seier der, og England kommer seg til semifinale i et sluttspill for første gang på 16 år.

- Vi håper vi kan passere det hinderet nå. Selvsagt blir det vrient med Italia, men vi ser fram til det. Og vi vet vi er vanskelige å slå, forteller Rooney.

Matchvinnermålet var kanskje det enkleste han har scoret for England. Forarbeidet fra Steven Gerrard var, slik kapteinens forestilling for øvrig, glimrende. Det var ikke keeperspillet til Andrej Pjutov.

Dermed fikk Rooney en gratismulighet med panna 40 centimeter fra målstreken. For spissen selv var det en uvurderlig gave å få.

- Mitt beste mål - Det er mitt beste, svarte han - i full oppriktighet - da en reporter lurte på hvordan han ville rangere scoringen opp mot sine 28 foregående for England.

- Det er det største, mest fantastiske, jeg har scoret for England, for det er så lenge siden jeg har gjort det i et sluttspill. Og det var så mye snakk på forhånd om at jeg skulle komme tilbake igjen til denne kampen. Hvis noen hadde tilbudt meg det målet før avspark, hadde jeg definitivt takket ja.

Mer presist er det åtte år siden sist han scoret i EM eller VM. Vi snakker om det siste av de to målene mot Kroatia i EM 2004, da Rooney var 18 år og ennå tilhørte Everton. 

Hyller Gerrard Banens bestemann i går var udiskutabelt Steven Gerrard. Liverpool-kapteinen har i ukevis skrytt av Rooney inn mot spissens EM-premiere.

I går var det tid for gjengjeldelse.

- Steven er en verdensklassespiller, og han var briljant i dag. Han drev oss framover i denne kampen, og fortjener all skryt han kan få, sier Rooney.

Hva så med den andre store snakkisen i England-Ukraina - målet som aldri ble godkjent?

- På banen må vi bare fortsette å spille. Men jeg hører alle si den var inne. Det er dommerne som tar avgjørelsen, og det var på tide at vi fikk litt flaks også, sier Rooney.