POSITIV: Wayne Rooney føler seg i form og klar for VM-spill i Brasil. Han mener dagens England er det beste han har vært en del av. Foto: AP Photo/Matt Dunham
POSITIV: Wayne Rooney føler seg i form og klar for VM-spill i Brasil. Han mener dagens England er det beste han har vært en del av. Foto: AP Photo/Matt DunhamVis mer

Rooney mener han ikke har opplevd et bedre England

Optimist før VM-starten.

Wayne Rooney fikk spørsmål om egen tvilsom form og sin hittil forgjeves jakt på en VM-scoring da han møtte pressen i Englands VM-leir onsdag.

- Det handler ikke om meg. Jeg er en del av et lag som sannsynligvis er den beste troppen siden jeg ble landslagsspiller, og jeg vil ha suksess for laget, sa 28-åringen før sitt femte sluttspill.

Sven-Göran Eriksson bygget Englands offensive spill rundt ham da Rooney var 18. Nå er Manchester United-spilleren 28, og for første gang opplever han at folk stiller seg tvilende til om han fortjener plass på laget.

- Folk får mene hva de vil. Jeg er klar for dette mesterskapet. Jeg er 100 prosent frisk og skal gjøre mitt beste for å hjelpe laget, sa Rooney.

Han ble uten VM-scoring både i 2006 og 2010. Han bryter gjerne tørken i Brasil, men viktigst for ham er altså laget.

- Englands framtid er lys med så mye talent i laget, sa Rooney, og svarte gjerne på spørsmål om lagkamerater. Klubbkamerat Danny Welbeck trente ikke onsdag, men det er ifølge Rooney ingen fare.

- Danny kommer til å bli klar til lørdag. Han risikerte ikke noe i dag, men han trener fredag og er sikkert klar til kamp mot Italia lørdag, sa han.

Ifølge britiske aviser måtte Welbeck avbryte en lukket trening med en lårskade.

Alex Oxlade-Chamberlain, som skadet ankelen mot Ecuador, trente heller ikke onsdag.

(NTB)