UNNSKYLDTE SEG: Luis Suarez var kjapt nede hos Scott Parker for å beklage seg etter å ha sparket Tottenham-spilleren i magen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
UNNSKYLDTE SEG: Luis Suarez var kjapt nede hos Scott Parker for å beklage seg etter å ha sparket Tottenham-spilleren i magen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Rooney mener Suarez skulle vært utvist etter fem minutter

Kaster bensin på bålet før Liverpool-kampen til helga.

Liverpool - Tottenham 0-0

(Dagbladet): Luis Suarez gjorde et etterlengtet comeback mot Tottenham i går kveld, etter til sammen ni kampers karantene for rasisme og en langfinger til Fulham-fansen.

Liverpool-spissen fikk stående applaus av Anfield da han erstattet Dirk Kuyt etter 65 minutter - og virket akkurat så energisk som man kan forvente av en mann som har verket etter å spille.

Men kanskje var Suarez i overkant ivrig etter å vise seg fram. For etter bare fem minutter på banen havnet han i dommerens bok, etter å ha sparket Scott Parker i magen inne i boksen idet sistnevnte skulle heade ballen ut (se situasjonen her).

Suarez var oppe med en unnskyldende hånd omtrent i samme sekund som Parker segnet om med smerter i magen, uten at det reddet ham fra det gule kortet.

Fikk svar av Dalglish

PISKER OPP STEMNINGEN: Wayne Rooney engasjerte seg fra stua i Manchester, og mente Luis Suarez var heldig som fikk bli på banen etter sparket mot Scott Parker. Foto: (AP Photo / Kirsty Wigglesworth)
PISKER OPP STEMNINGEN: Wayne Rooney engasjerte seg fra stua i Manchester, og mente Luis Suarez var heldig som fikk bli på banen etter sparket mot Scott Parker. Foto: (AP Photo / Kirsty Wigglesworth) Vis mer

I Manchester satt Wayne Rooney og fulgte med på TV-skjermen. Og det tok ikke mange sekundene før United-spissen engasjerte seg på Twitter.

- Hvis dommeren ser det sparket fra Suarez og gir ham kort, skulle det vært rødt, skrev Rooney - vel vitende om et slikt utspill vil fyre opp stemningen foran lørdagens hjemmekamp mot Liverpool ytterligere.

Han får støtte av tidligere toppdommer Graham Poll, som skriver følgende i sin spalte i Daily Mail.

- Intensjon er irrelevant, det er handlingene dine som betyr noe. Som Wayne Rooney korrekt tvitret, skulle Suarez vært utvist.

På pressekonferansen etterpå ble Liverpool-manager Kenny Dalglish konfrontert med det Rooney hadde skrevet.

- Hvorfor kan ikke du svare ham på Twitter, da? kontret skotten.

SLAPP MED GULT: Suarez fikk det gule kortet for sparket, og ga dommeren en tommel opp. Foto:   EPA/LINDSEY PARNABY
SLAPP MED GULT: Suarez fikk det gule kortet for sparket, og ga dommeren en tommel opp. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

United-spissen har ikke alltid vært noe englebarn selv, og temperamentet hans er velkjent for alle som følger med på fotball. Rooney ville imidlertid ha seg frabedt beskyldninger om at han kastet stein i glasshus.

- Til alle som sier at jeg er aggressiv: Jeg har ikke fått ett gult kort i Premier League denne sesongen, meldte han.

- Suarez skulle aldri vært utestengt
Twitter-kvelden ble avsluttet med et par stikk til en Liverpool-supporter som ville vite hvordan det gikk med United i FA-cupen (ble slått ut av Liverpool for to helger siden, journ.anm).

- Hvordan har det gått for dere i ligaen de siste 20 årene, spurte Rooney.

Lørdag møtes United og Liverpool på Old Trafford, og ingen av leirene bidro til å roe ned stemningen i går kveld. Gjensynet mellom Patrice Evra og Luis Suarez kan bli eksplosivt både på banen og tribunen, for om noen trodde ballen nå var lagt død etter Liverpool-spissens retur fra karantene, tar de feil.

Kenny Dalglish kastet bensin på det langt fra utdøende bålet da han snakket om hvor godt det føltes å ha Suarez tilbake.

- Han skulle aldri vært utestengt, fastslo Dalglish.

ETTERLENGTET COMEBACK: Flere Liverpool-fans hadde på seg Suarez-masker mot Tottenham i går. Foto: REUTERS/Phil Noble
ETTERLENGTET COMEBACK: Flere Liverpool-fans hadde på seg Suarez-masker mot Tottenham i går. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer