Rooney mistet hodet og fikk direkte rødt kort

Ikke så «rolig og avslappet» likevel, Capello?

KLIKKET: Rooney tente på alle plugger da en Montenegro-spiller satte ut rumpa for å skjerme ballen et kvarter før slutt. United-spissen reagerte med et velrettet spark bak på leggene.  REUTERS/Darren Staples
KLIKKET: Rooney tente på alle plugger da en Montenegro-spiller satte ut rumpa for å skjerme ballen et kvarter før slutt. United-spissen reagerte med et velrettet spark bak på leggene. REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Montenegro - England 2-2

(Dagbladet): - Rooney er rolig og avslappet, beroliget Englands landslagssjef Fabio Capello før fredagens bortemøte med Montenegro.

Bakteppet var selvsagt pågripelsen av faren og onkelen i forbindelse med en påstått kampfiksingsskandale, men det spørs om ikke Capello bommet grovt i sin forhåndsvurdering av United-spissens psykiske tilstand.

Rooney tiltet i hvert fall et snaut kvarter før slutt, på stillingen 2-1, og fikk direkte rødt kort etter et meningsløst spark bak på leggene til Miodrag Dzudovic.

25-åringen fikk en dårlig berøring, og da Dzudovic satte ut rumpa for å skjerme ballen så Rooney bokstavelig talt rødt. Selv om Montenegro-spilleren gjorde det maksimale ut av situasjonen, var utvisningen udiskutabel.

De største konspirasjonsteoretikerne vil kanskje spekulere i om pappa og onkel Rooney hadde satt noen pund på en utvisning til Englands nummer 10...

Ifølge Infostrada er Rooney den andre engelske landslagsspilleren med to røde kort på samvittigheten. Den andre spilleren er David Beckham.

England trengte ett poeng for å være sikret EM-spill neste sommer. Den jobben greide de uten de store problemene, etter å ledet 2-1 til pause.

Ashley Young stanget inn 1-0 fra Theo Walcotts innlegg etter 11 minutter, før Young selv var servitør da Darren Bent doblet ledelsen etter drøye halvtimen.

Da virket det som at England skulle cruise inn til borteseier, men Montenegro nektet å gi opp og reduserte like før pause ved Elsad Zverotic.

Vertene satte inn et forrykende kjør mot det engelske målet etter Rooneys utvisning. Dejan Damjanovic misbrukte en eventyrlig mulighet etter 84 minutter, da en ball ble headet på tvers av feltet, og det engelske midtforsvaret var utspilt. Men halvbrasseforsøket fra fem meter gikk over.

Mange trodde dommeren hadde gitt Montenegro straffespark da Stevan Jovetic gikk i bakken minuttet før full tid. Men reprisene viste at Fiorentina-spilleren filmet i duell med Gary Cahill, og han fikk et korrekt gult kort.

England skulle likevel ikke greie å ri av stormen, for på overtid ofret Andrija Delibasic alt og stanget inn 2-2 på bakre stolpe - før han selv smalt inn i stolpen med stor kraft.

Men når du scorer er slik smerte til å leve med, og Montenegro feiret uavgjortresultatet som en seier. Det gjorde ikke minst den fanatiske hjemmefansen, som løp ut på banen i retning de tilreisende supporterne fra England.

De kom imidlertid raskt på andre tanker da opprørspolitiet stilte seg i veien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer