Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney nekter å gi opp gulldrømmen

- Alt kan fortsatt skje.

ALT KAN SKJE: Selv om Manchester United er ti poeng bak tabelltoppen, nekter Wayne Rooney å gi opp gulldrømmen. Foto: AP Photo/Jon Super
ALT KAN SKJE: Selv om Manchester United er ti poeng bak tabelltoppen, nekter Wayne Rooney å gi opp gulldrømmen. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Selv om Manchester United er ti poeng bak tabelltoppen, nekter Wayne Rooney å gi opp gulldrømmen.

United-kapteinen strålte og var banens beste i 3-1-seieren over Newcastle 2. juledag. Med to mål og én assist var Rooney arkitekten bak storklubbens sjuende seier på dens åtte siste kamper.

Siden tapet for City i Manchester-derbyet i november har United tatt 22 av 24 mulige poeng. Storformen gir Rooney tro på at det fortsatt er mulig å melde seg på i tittelkampen.

- Vi har tatt igjen serieledere før, men også opplevd å bli dyttet ned fra tabelltoppen. Alt kan fortsatt skje, spesielt nå som det skal spilles mange kamper i løpet av de to neste ukene, sier Rooney ifølge Daily Mail.

Lagkamerat Michael Carrick mener United skal gå for klubbens 21. seriemesterskap framfor bare å nøye seg med en mesterligaplass.

- Vi vil fortsette å prøve å ta dem igjen (Chelsea og City). Vi er ikke fornøyde med en tredjeplass. Det er åpenbart en forbedring (fra forrige sesong), men vi blir stadig bedre og ser oppover, sier Carrick til manutd.com.

Vei å gå Etter 18 kamper leder Chelsea serien ti poeng foran tredjeplasserte United. Mellom lagene ligger Manchester City, tre poeng bak tabelltoppen.

- Det er en lang vei å gå, vi vet det. Hvis vi kan komme ut av disse kampene med riktige resultater, vil vi være i en god posisjon, mener Rooney.

Med fredagens to fulltreffere har Rooney scoret åtte seriemål hittil i sesongen. City-stjernen Sergio Agüero, som for tiden er ute med skade, er Premier Leagues toppscorer med sine 14.

London neste Manchester United har to tøffe bortekamper i vente. Allerede søndag går turen til London for å møte Tottenham på White Hart Lane, mens Stoke er motstander 1. nyttårsdag.

For Louis van Gaal er engelsk fotballs tradisjonelle romjulskamper noe helt nytt. Nederlenderen har uttrykt seg negativt om det tette programmet, og han kom med et nytt sleivspark etter Newcastle-seieren.

- Ifølge UEFA og FIFA er det forbudt å spille to kamper innen 48 timer, men i England er det tydeligvis OK, sa United-manageren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media