TILBAKE I TRENING: Både Wayne Rooney (t.h.) og Rio Ferdinand er i ferd med å legge lyskeproblemene bak seg, og har ifølge sir Alex Ferguson en mulighet til å rekke søndagens kamp mot Sunderland.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
TILBAKE I TRENING: Både Wayne Rooney (t.h.) og Rio Ferdinand er i ferd med å legge lyskeproblemene bak seg, og har ifølge sir Alex Ferguson en mulighet til å rekke søndagens kamp mot Sunderland.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

Rooney og Ferdinand kan rekke Sunderland-kampen

Tilbake i trening.

||| (Dagbladet): Sir Alex Ferguson antydet at Wayne Rooney kunne ha spilt sin siste kamp for sesongen da han forklarte stjernespissens fravær i seieren mot Tottenham forrige lørdag.

Men stjernespissen har en egen evne til å komme raskt tilbake fra skade, selv om han definitvt hadde hatt godt av lenger rekonvalesens.

Nå er han iallfall tilbake på treningsfeltet etter lyskeskaden som holdt ham ute mot Tottenham, og har derfor en mulighet til å rekke søndagens kamp mot Sunderland. Også midtstopper Rio Ferdinand er i ferd med å legge samme type problem bak seg.

- Vi forventer at Wayne slutter seg til treningen i dag, og trolig også Rio Ferdinand, sier Ferguson.

- Vi får se hvordan det går med dem, men vi har fortsatt et par dager på oss.

Ankelskaden Rooney pådro seg i bortekampen mot Bayern München i april, som ble slått opp mot samme motstander en uke senere, er nå også et tilbakelagt kapittel, ifølge Ferguson.

- Wayne mistet kampen mot Tottenham forrige helg, og det ga ham tid til å få pleie ankelen. Den er ikke noe problem nå, og forhåpentligvis er han ok, sier United-sjefen.

Om Rooney skulle bestå fredagens test, er han aktuell til den vanskelige bortekampen på Stadium of Light. Tidligere på dagen møter gullrival Chelsea Liverpool på Anfield. Skulle den kampen ende med poengdeling, kan United overta initiativet i Premier League med foran den avsluttende serierunden 9. mai.

- Lyskeskader kan by på problemer på denne tida av året når banene begynner å bli hardere, men om han skulle komme seg gjennom dagens økt, gir det oss noe å tenke på inn mot søndagens kamp, sier Ferguson, ifølge nyhetsbyrået PA.

PS! Klubbkaptein Gary Neville skrev i dag under på en forlengelse av kontrakten med Manchester United på ett år, og følger dermed i fotsporene til veterankollegene Paul Scholes, Ryan Giggs og Edwin van der Sar, som alle blir værende på Old Trafford fram til sommeren 2011.

- Han har fortjent det. Bidraget hans har vært fantastisk. Det er rett og slett utrolig hva Gary oppnådd med tanke på at han midt i 30-årene har kommet tilbake etter 18 måneders skadefravær, sier Ferguson.