Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney og Ronaldo lot beina snakke

Strålte sammen da United knuste Fulham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manchester United-Fulham 5-1.

Manchester United spilte praktfull angrepsfotball, og scoret fire mål i løpet av 12 hektiske minutter for Fulham-forsvaret.

Og selv om de har avkreftet uvennskap flere ganger: Det var hyggelig å se Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo spille vakker fotball sammen og feire tilsammen tre scoringer.

- Folk sier ting uten at de kjenner oss to, og vi lot spillet vårt tale for seg i dag, sier Rooney ifølge SportingLife.

Og det som måtte være av premierenerver ble raskt skyldt vekk i en bølge av scoringer.

- Det var en god start for oss. Å score fire mål på den første halvtimen var deilig, for da kunne vi ta oss råd til å slappe av.

Saha-show

Da målene rant inn som tettest i første omgang, var det Louis Saha som var aller mest sentral.

MAGI: Den som fortsatt måtte tro det var knuter på tråden mellom Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney etter VM, kan glemme det. 4-0-målet de skapte sammen var rein magi. Foto: AP/Scanpix
MAGI: Den som fortsatt måtte tro det var knuter på tråden mellom Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney etter VM, kan glemme det. 4-0-målet de skapte sammen var rein magi. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Han headet Manchester United i ledelsen etter sju minutter:

Wayne Rooney slo en crossball fra høyresida som Saha stusset videre til Ryan Giggs på venstre. Giggs slo et presist innlegg til Saha, som hadde løpt seg fri midt foran mål og styrte ballen i mål med panna.

Tre mål på fem minutter

Sju minutter seinere la Saha hardt inn fra venstre. Wayne Rooney kastet seg fram, men nådde ikke ballen. Det gjorde imidlertid Fulham-stopper Ian Pearce som skled den i eget mål.

Bare halvannet minutt seinere tok United et frispark kjapt på høyresida. Gary Neville la inn mot bakerste stolpe. Saha skjøt på volley, Antti Niemi reddet, men Wayne Rooney breisidet returen rolig i mål.

Og moroa bare fortsatte for United.

Rooney + Ronaldo = sant

Etter atten og et halvt minutt la Rooney nydelig inn til Cristiano Ronaldo, som på halvspretten banket ballen i nettaket. Ikke bare er de to VM-kamphanene venner igjen, de skaper magi sammen!

image: Rooney og Ronaldo lot beina snakke

Etter 29 minutter fikk Paul Scholes ballen på drøye 25 meters hold. Han klinket den i venstre stolperot. Ballen spratt i ryggen på Antti Niemi, som imidlertid rakk å ta den igjen før den trillet i mål.

Helguson-redusering

United fortsatte å storspille, men i det 40. minutt kom Fulham på en sjelden kontring.

Den tidligere LSK-islendingen Heidar Helguson spilte fram Jimmy Bullard på høyrekanten. Han dro seg inn i banen og la tilbake til Helguson som knallet til.

Skuddet traff Rio Ferdinand i hodet, og dalte i en fin bue over Edwin van der Sar.

Solskjær inn etter en time

Ole Gunnar Solskjær startet kampen på benken, men sammen med Ji-Sung Park ble han byttet inn etter en times spill.

Giggs og Saha gikk ut.

Tre minutter seinere spilte Ronaldo fram Wes Broen på høyresida. Han slo skrått ut i feltet, der Rooney kom styrtende og banket inn 5-1.

Den siste halvtimen ble naturlig nok ingen thriller, men Manchester United har utvilsomt imponert mest av Premier League-favorittene så langt i åpningshelga. 

Men da skal det nevnes at det i srkivende stund er 24 minutter til avspark mellom Chelsea og Manchester City på Stamford Bridge. 

• Direkte på live.dagbladet.no klokka 17.00: Chelsea-Manchester City

2-0: Ian Pearce sklir ballen i eget mål under press fra Wayne Rooney. Louis Saha la innlegget.
3-0: Wayne Rooney breisider inn returen etter at Antti Niemi redder skuddet fra Louis Saha.
4-0: Cristiano Ronaldo banker ballen i nettaket på halvvolley etter et varmesøkende innlegg fra Rooney. 4-0 etter atten og et halvt minutt av sesongåpningen på Old Trafford.
1-0: Louis Saha stusser inn etter innlegg fra Ryan Giggs.